Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sinisen peilin antikvariaatti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Lassemaijan etsivätoimiston kirjoittaja on aloittanut uuden sarjan: David & Larissa. Sarja on suunnattu hieman vanhemmille lukijoille, mikä näkyy myös sen synkähkössä mutta hienossa kuvituksessa.

Davidin vanhemmat ovat lähteneet työkomennukselle Nigeriaan, eikä hiljainen ja pidättyväinen David ole tahtonut lähteä mukaan. Onneksi lähistöllä asuu vanhempien tuttava - antikvariaatinpitäjä Melkior, joka lupaa ottaa Davidin yläkertaansa asumaan. Tiedossa on lisää yllätyksiä, sillä heti ensimmäisenä koulupäivänä David saa ensimmäistä kertaa itselleen oikean ystävän: Venäjältä muuttaneen Larissan, joka uskaltaa sanoa opettajille vastaan ja joka ymmärtää tiedon ja oppimisen merkityksen vähän eri tavalla kuin muut koululaiset…

Davidin elämä tuntuu olevan hauskempaa kuin koskaan, kun yhtäkkiä Melkior katoaa jäljettömiin. Larissan kanssa David ryhtyy etsimään vanhaa bibliofiilia, ja vähitellen uskomaton juoni lähtee purkautumaan nuorten tiedonhalun edessä. Ratkaisu löytyy vuosikymmenten takaa ja hyvin yllättävästä suunnasta!

Widmark kehittelee dekkarijuonta taitavasti, vaikka se hiukan fantasiasfääreihin nouseekin. Kaiken pohjana on Tieto - etenkin luonnontiede, jota harvemmin liitetään suoraan kaunokirjallisuuteen. Alkuaineiden jaksollinen järjestelmä ja Charles Darwinin elämäkerta tuntuvat mielenkiintoisilta, kun niitä käytetään salaisten koodien purkamiseen. Uudella tavalla sai ajattelemaan myös Larissan tuhahdus liian vähistä läksyistä: kun koulussa ei opeteta paljon, jää liikaa opeteltavaksi itsekseen - asiat kun pitää opiskella ja tietää, muuten ei selviä elämässä.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

David aloittaa yläasteen. Hänen vanhempansa ovat työmatkalla Nigeriassa. David saa majapaikan antikvariaattia pitävän Melkiorin luota ja muutta Sinisen peilin kirjakaupan yläkertaan.

Ensimmäisenä koulupäivänä David tutustuu Pietarista muuttaneeseen Larissaan, joka on tiedonhaluinen tyttö ja rakastaa matematiikkaa.

Kun Melkior eräänä päivänä oudosti katoaa, David ja Larissa tarttuvat toimeen ja lähtevät etsimään häntä. Melkior on jättänyt viestin, johon sisältyy salainen koodi, ja nuoret yrittävät selvittää sen arvoituksen. Melkiorin talosta paljastuu monta yllätystä. David ja Larissa joutuvat tekemisiin myös rikollisten kanssa, mutta onneksi heillä on vahvuutenaan tietotekniset ja luonnontieteelliset taitonsa ja tietonsa!

(Okariino)

- - -

Fiksu ja omissa oloissaan viihtyvä 13-vuotias David aloittaa yläkoulun ja tutustuu heti omaksi yllätyksekseenkin uuteen tyttöön, venäläiseen Larissaan. Davidin vanhemmat ovat lähteneet työmatkalle Nigeriaan ja David asuu perhetutun tiedemiehen Melkiorin kirjakaupan yläkerrassa. Kun Melkior yllättäen katoaa, Larissan nokkeluus ja taito käyttää tietokoneita ovat korvaamaton apu. Nuoret ovat ihmeissään, mitä tekemistä Charles Darwinilla, elämännesteellä ja salaisella eläintarhalla on Melkiorin kanssa.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Luonnontieteitä, jännitystä, ripaus scifiäkin!

13-vuotias David aloittaa yläasteen ja joutuu samalla muuttamaan pois kotoa. Hänen vanhempansa ovat nimittäin matkustaneet työkomennukselle Nigeriaan. David saa oman huoneen antikvariaatinpitäjä Melkiorin kodista, joka sijaitsee Sinisen peilin antikvariaatin yläkerrassa. Yleensä syrjään vetäytyvä älykkö David saa heti ensimmäisenä koulupäivänä uuden ystävän, luokkatoverinsa Larissan, joka kotoisin Pietarista. Larissa on tiedonhaluinen, innokas ja energinen, ja erittäin hyvä matematiikassa. Nuorista tulee heti hyvät ystävät.

Eräänä päivänä tapahtuu kummia: Melkior katoaa jäljettömiin. David herää aamulla eikä miestä näy mistään. Hän alkaa selvitellä katoamista Larissan kanssa. David löytää Melkiorin jättämän salaperäisen koodatun viestin, jonka he selvittävät yhdessä. Sen avulla he löytävät talon takaa salaisen eläintarhan, jonka eläimistä osa on hämmästyttävän vanhoja. Seinältä löytyy myös Charles Darwinin Melkiorille myöntämä kunniakirja. Mitä ihmettä? Vihdoin David löytää itselleen osoitetun kirjeen, jossa Melkior kertoo kaiken...

Tapausta selvitellessään David ja Larissa joutuvat kohtaamaan vaarallisia rikollisia, joita vastaan heillä on aseena vain oma nokkeluutensa ja tietämyksensä tietotekniikasta ja luonnontieteistä.

(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

170

Kustantaja

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

123

Kääntäjä

Sarjamerkintä