Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Noidan veli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Mitä jos tuttu ja turvallinen onkin yhtäkkiä vieras ja vaarallinen?

Gwendolen on harvinaisen mahtava ja voimakas noita jo nuorena ja kasvattiäiti rouva Sharp yrittää antaa hänelle niin hyvän noidan koulutuksen kuin vähillä rahoilla vaan voi saada. Pikkuveli Eric taas ei osaa taikoa ollenkaan eikä häntä kukaan yleensä edes huomaa.

Gwendolen on määräilevä ja hyvin ylpeä taidoistaan ja pitää itseään muita tärkeämpänä. Kiltti ja mukautuva Eric eli Kissa ihailee ja tottelee kaikessa isosiskoaan ja on mielellään vähän sivussa ja näkymättömissä. Kylän selvänäkijän sanat jäävät kuitenkin kummittelemaan hänen mieleensä: ”Pian elämäsi muuttuu suuresti. Mutta olet ollut kovin huoleton. Sinulta on neljä jo mennyt, ja enää viisi on jäljellä.”

Gwendolenin taidot huomataan ja hyvin kunnianarvoisa ja pelottava tietäjä Chrestomanci ottaa sisarukset linnaansa kasvatettaviksi. Gwendolen kuitenkin pettyy ja suuttuu, kun hänen ei anneta linnassa opiskella noituutta. Hän protestoi terrorisoimalla koko linnaa ja sen asukkaita taioillaan. Lopulta raivostunut Gwendolen ei näe muuta mahdollisuutta kuin lähteä – vaihtaa paikkaa rinnakkaismaailman vastineensa Janetin kanssa. Kissa ja Janet eivät uskalla kertoa

Gwendolenin tempusta Chrestomancille, vaan yrittävät selvittää tilannetta omin neuvoin.
Gwendolen on rinnakkaismaailmasta käsin mukana vaarallisessa suunnitelmassa, mutta ratkaisun avaimet ovatkin Kissalla. Hän osoittautuu taikavoimiltaan voimakkaammaksi kuin kukaan – Chrestomancia ja Gwendolenia lukuun ottamatta – olisi uskonutkaan.

(Pauliina / Sivupiiri)

- - -

Chantin sisarukst Eric, lempinimeltään Kissa, ja hänen noitasisarensa Gwendolen ovat jääneet orvoiksi. Ystävällisen rouva Sharpin luota he siirtyvät pian asumaan tietäjä Chrestomancin perheen luokse valtavaan puutarhan ympäröimään linnaan. Gwendolen rikkoo jatkuvasti sääntöjä saadakseen Chrestomancin tunnustamaan omat noitataitonsa. Lopulta hän taikoo itsensä rinnakkaiseen maailmaan ja tilalle tulee kaksoisolento Janet. Gwendolenin temppujen takana on kuitenkin herra Nostrumin ilkeä suunnitelma kaataa Chestromanci ja avata vapaa pääsy muihin maailmoihin.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Tervetuloa Chrestomancin maailmoihin, joissa taikuus on tavallista mutta väärissä käsissä vaarallista!

Chantin sisarukset Eric, lempinimeltään Kissa, ja hänen noitasisarensa Gwendolen ovat jääneet orvoiksi siipirataslaivan haaksirikossa. Ystävällisen rouva Sharpin hoteista he pääsevät asumaan Chrestomancin perheen loisteliaaseen linnaan. Taitavaa isosiskoaan kaikessa ihaileva Kissa tuntee pian itsensä mitättömäksi tapaukseksi, mutta hienostoperheen ynseisiin kakaroihin ja kaikenlaiseen koketeeraukseen kyllästynyt Gwendolen ryhtyy kostoksi keppostelemaan. Käytöstavat olisi kyllä syytä olla noidillakin hallussa – sen Gwendolen oppii karvaasti pullikoidessaan isäntänsä määräyksiä vastaan. Kissa taasen, joka omasta mielestään ei hallitse taian taikaa, saa hämmästyksekseen kuulla, mikä tärkeä tehtävä onkaan varattu yhdeksän hengen kantajalle…

Noidan veli avaa Diana Wynne Jonesin pääteossarjan Chrestomancin maailmat. Humoristisen henkevä fantasiaromaani on kertomus ajoilta, jolloin noituus oli vielä arvossaan Brittein saarilla.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Ensimmäinen julkaisu

kyllä