Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

3 etsivää ja kauhujen linna

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus

Tämä kirja on vanhempi kuin minä ja jos en olisi kirjastossa töissä olisin kai unohtanut koko kirjasarjan jonka tämä kirja aloitti. Kun tästä kirjasta ilmestyi uusi painos, päätin lukea kirjan uudestaan ja sukeltaa hetkeksi takaisin lapsuuteeni. Odotin kokemuksen olevan sellainen kuin nämä lapsuuden sankareihin tutustumiset yleensä ovat: Lievästi nolo ja runsaasti hämillinen. Tästäkö minä todella tykkäsin? Toisin kävi. Kirja oli kestänyt aikaa yllättävän hyvin ja luin sen kertaistumalta loppuun. Tämä todella toimii edelleen!

Jupiter, Pete ja Bob ovat perustaneet etsivätoimiston. Jupiter on päättänyt, että ensimmäisen tehtävän pitää olla jotain todella näyttävää. Niinpä Jupiter on valinnut tehtäväksi hieman hurjalta kuulostavan aidon kummitustalon löytämisen. Kuuluisa elokuvaohjaaja Alfred Hitchcock on nimittäin kuvaamassa uutta kauhuelokuvaa ja hän haluaa kuvata sen mahdollisimman aidossa paikassa ja mieluiten oikeiden kummitusten asuttamassa paikassa.

Pojat löytävätkin kummitustalon Kaliforniasta. Mykkäelokuvien ajan kauhuelokuvatähti oli kuollut salaperäisissä olosuhteissa ja jättänyt jälkeensä viestin jossa hän sanoi kironneensa talon iäksi. Asiaa tutkiessaan pojat löytävät useita karmivia tarinoita. Talossa yöpynyt perhe on kadonnut ensimmäisenä yönä jättämättä jälkeäkään, talossa oli nähty useita kertoja sininen varjomainen olento soittamassa urkuja ja kaikki jotka olivat yrittäneet viettää yön talossa, olivat poistuneet paikalta hampaat kalisten jo ennen puoltayötä. Kolme etsivää, eikä erityisesti Jupiter, suhtaudu kummitteluun kovin vakuuttuneesti, mutta juostessaan ensivierailun jälkeen kauhun vallassa ulos Kauhujen linnasta he ovat valmiita uskomaan hurjimmatkin huhut todeksi…
(markku-setä / Sivupiiri)


Kolme etsivää -etsivätoimiston eli poikien Jupiter Jones, Pete Crenshaw ja Bob Andrews päämaja on Jonesin Tavaravarikon pihalla, vain muutaman kilometrin päässä Hollywoodista. Sarjan aloitusosa, jossa etsivätoimisto saa tehtäväkseen hankkia elokuvaohjaaja Alfred Hitchcockille sopivan linnan seuraavan kauhufilmin kuvauspaikaksi...
(Lastenkirjainstituutti)
Kolmen etsivän seikkailut on jokainen ahmimisikäisten sukupolvi vuorollaan kuluttanut koirankorville. Näitä kirjoja on kannettu kirjastoista kassikaupalla, kärtetty syntymäpäivälahjoiksi ja lainattu kavereilta. Lähes jokainen kymmenvuotias on mielikuvituksessaan kiitänyt kultakoristeisella Rolls-Roycella ratkaisemaan salaperäisiä arvoituksia Jupiter Jonesin, Pete Crenshawin ja Bob Andrewsin kanssa.

Kolmen etsivän toimisto saa uransa ensimmäisen tehtävän: poikien on löydettävä aito kummituslinna kauhufilmin kuvauspaikaksi. Kun Kauhujen linna todella löytyy, etsivät joutuvat todelliseen tulikokeeseen.
(BTJ)
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut