Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Taide

Tyyppi
näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
"Minä en mene kylään ventovieraitten luo, jos sukasta on juossut silmä."

Kolme versiota elämästä kertoo kahden avioparin illanvietosta. Henri on tutkija, jonka ura on laskusuhdanteessa. Hubert voisi ehkä järjestää hänelle palkankorotuksen. Vaimoilla, Sonjalla ja Inesillä on myös lusikkansa sopassa. Pariskuntien kohtaaminen nähdään kolmena eri muunnelmana. Jokainen variaatio esittää rakkauden, työn, uran, kunnianhimon ja petoksen teemat eri kulmasta, riippuen siitä, ketkä kulloinkin lähtevät viereiseen huoneeseen katsomaan Henrin ja Sonjan suloista mutta huutavaa lasta.
"Taide" oli tapaus koko Euroopan teatterimaailmassa. Näytelmästä tuli suurmenestys, joka on pyörinyt Pariisissa 7 vuotta ja esitetty 30 eri maassa. "Taide" kertoo kolmesta ystävyksestä Marcista, Sergestä ja Yvanista. Taiteenihailija Serge ostaa taulun, joka Marcista näyttää vain valkoiselta neliöltä – 200 000 frangilla. Ostos saattaa miesten arvomaailmat ja ystävyyden yllättävälle törmäyskurssille.
Yasmina Reza on Euroopan tunnetuimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen näytelmänsä luokitellaan usein komedioiksi, mutta kirjailija korostaa niiden pinnan alla piileviä vakavia, traagisiakin puolia.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Nimi
Alanimeke
Kolme versiota elämästä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
162
Kustantaja
Sarjamerkintä