Taide

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Minä en mene kylään ventovieraitten luo, jos sukasta on juossut silmä."

Kolme versiota elämästä kertoo kahden avioparin illanvietosta. Henri on tutkija, jonka ura on laskusuhdanteessa. Hubert voisi ehkä järjestää hänelle palkankorotuksen. Vaimoilla, Sonjalla ja Inesillä on myös lusikkansa sopassa. Pariskuntien kohtaaminen nähdään kolmena eri muunnelmana. Jokainen variaatio esittää rakkauden, työn, uran, kunnianhimon ja petoksen teemat eri kulmasta, riippuen siitä, ketkä kulloinkin lähtevät viereiseen huoneeseen katsomaan Henrin ja Sonjan suloista mutta huutavaa lasta.
"Taide" oli tapaus koko Euroopan teatterimaailmassa. Näytelmästä tuli suurmenestys, joka on pyörinyt Pariisissa 7 vuotta ja esitetty 30 eri maassa. "Taide" kertoo kolmesta ystävyksestä Marcista, Sergestä ja Yvanista. Taiteenihailija Serge ostaa taulun, joka Marcista näyttää vain valkoiselta neliöltä – 200 000 frangilla. Ostos saattaa miesten arvomaailmat ja ystävyyden yllättävälle törmäyskurssille.
Yasmina Reza on Euroopan tunnetuimpia näytelmäkirjailijoita. Hänen näytelmänsä luokitellaan usein komedioiksi, mutta kirjailija korostaa niiden pinnan alla piileviä vakavia, traagisiakin puolia.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Alanimeke

Kolme versiota elämästä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kustantaja

Sarjamerkintä