Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etäisyys M31

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirja on itsenäinen jatko-osa teokselle Pilkku päässä (1970). Kolme vuotta ensimmäisen kirjan tapahtumien jälkeen poikien perhe on muuttanut uudelle paikkakunnalle, jonne sopeutuminen ei suju ongelmitta. Teemu yrittää pelata lätkää, mutta se ei oikein suju, ja Mirkku, Teemun ihastus temppuilee. Onneksi keksitään avaruuden tutkiskelu ja kaukainen Andromedan linnunrata.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Alkukieli

Tekstinäyte

Teemu vilkaisi kelloa samanaikaisesti kuin Happokin. Kohta se antaa viittä vaille aikamerkin. Sitä sanottiin Akun punktioksi, piikki suoraan keskushermostoon. Ne joilla se yksi tehtävä vielä oli kesken suttasivat hikisin sormin, silmät härmässä ja pää räjähtämispisteessä paperiin.
Tällä kerralla Teemu kuului niihin onnettomiin. Lohikosken Tuula oli jo kauan viilaillut kynsiään ja Hakopuron Maisa lukenut seuraavia englannin kappaleita etukäteen.
Matikka oli Teemun vahva aine, mutta tänään hän ei pystynyt keskittymään. Tommin asia tuli yhtenään mieleen. Mikä sitä poikaa vaivasi? Se ei kertonut mitään vaikka Teemu kuinka yritti maanitella. Jos se pelästyi sitä poliisikuulustelua. Isä oli mennyt heti aamulla Tommin kanssa laitokselle ja juttu oli pantu vireille. Tommin ei sinä päivänä tarvinnut mennä kouluun. Nyt oli kulunut kaksi päivää ilman tuloksia. Täksi päiväksi oli luvattu jotakin tietoa.
Teemu tuijotti paperiaan. Miten tuo kolmas tehtävä ratkaistaan? Se oli kokonaan auki. Muut tehtävät hän oli jotenkuten onnistunut selvittämään. Hän luki kolmannen vielä kertaalleen.
"Neliöpohjaisen säännöllisen pyramidin pohjasärmä on 9,6 ja apoteema 5,2. Laske pyramidin tilavuus."
Selvästi sanottu. Pyramidin tilavuuden hän osasi laskea mutta millä pirulla sen tarvittavan korkeuden sai selville.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

158

Kustantaja