Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Deltoran vyö 1

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus


Endon ja Jarred ovat kasvaneet yhdessä koko lapsuutensa, mutta Deltoran kuninkaan kuollessa poikien on erottava - Endonista tulee uusi kuningas. Jarred pääsee selville vuosisatoja valmistellusta salaliitosta, jonka tuloksena Varjojen valtias on valtaamassa Deltoran takaisin itselleen. Edes maaginen Deltoran vyö ei enää pysty suojaamaan valtakuntaa.

Jarred pääsee pakenemaan kaupunkiin, jossa hänen pahimmat pelkonsa osoittautuvat todeksi. Linnan ikkunoista näkyvä kauneus paljastuu vain illuusioksi, todellisuudessa alamaiset elävät köyhyydessä ja kurjuudessa. Jarred ei pysty enää valtakuntaa pelastamaan, mutta vuosien päästä on hänen poikansa Liefin kohtalona kuulla isänsä kertomus.

Matka Deltoran vyön kadonneiden jalokivien pelastamiseksi alkaa, ja Varjojen valtiaan on nostettava suojelijansa puolustamaan pahan mahtia nuorta poikaa ja hänen kumppaniaan vastaan.

Perusfantasiaa, joka on selvästi suunnattu nuorille. Tyypilliset hahmot ja lyhyet lauseet tekevät ahmimisesta nopeaa, eikä henkilöhahmoihin ole käytetty turhaa kuvailua sen hidastamiseksi. Ei herätä intohimoja, mutta helpottaa fantasiafanin lukunälkää tulevaisuudessa kahdeksan osan verran.
(Reetta Saine / Sivupiiri)



Kuusitoistavuotissyntymäpäivänään sepänpoika Lief saa isältään lahjaksi hienon rautaketjun. Ketju osoittautuu tarunhohtoiseksi Deltoran vyöksi, ja sen mukana poika saa suuren tehtävän: hänen on lähdettävä ja etsittävä vyöstä puuttuvat seitsemän jalokiveä. Kivet on kätketty valtakunnan vaarallisimmille seuduille. Sinä päivänä, jolloin vyö on jälleen eheä, syrjäytetty, piilossa lymyävä Deltoran hyvä kuningas voi kietaista sen lanteilleen, käyttää sen taikavoimia ja kukistaa maata rautakouralla hallitsevan, pahan Varjojen valtiaan.

Hiljaiset metsät on kahdeksanosaisen Deltoran vyö -sarjan ensimmäinen osa. Emily Rodda on australialainen kirjailija, joka kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Aikuisille hän kirjoittaa suosittuja jännitysromaaneja Jennifer Rowen nimellä.
(Tammi)
Varjojen valtias on vallannut Deltoran maan. Sepänpoika Lief saa 16-vuotislahjaksi rautaketjun, joka osoittautuu tarunhohtoiseksi Deltoran vyöksi. Liefin on lähdettävä ja etsittävä vyöstä puuttuvat seitsemän jalokiveä, jotka on kätketty valtakunnan vaarallisimmille seuduille. Kun vyö on jälleen eheä, syrjäytetty, piilossa lymyävä Deltoran hyvä kuningas voi sen taikavoiman avulla kukistaa pahan Varjojen valtiaan. Kahdeksanosaisen sarjan ensimmäisessä osassa Lief ja hänen luotettu matkakumppaninsa Barda uskaltautuvat pahamaineisiin Hiljaisiin metsiin.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Hiljaiset metsät

Ilmestymisaika

Sivumäärä

155

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

156

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä