Rappasodan sankarit

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922–88 (vuosina 1908–21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.

Teoksen kuvailutiedot

Ilmestynyt numerossa

4/1945

Teosarvio

Kotiväestään yksin eloon jäänyt nuorukainen joutuu 1600-luvun vainoretkien koviin, jännittäviin kokemuksiin ja korven kamppailuihin. Hän ei jaksa käsittää, miksi Korpi-Kainuun elämä on tällaista, miksi ei saatu elää ja olla rauhassa. Mutta hänelle selviää, että vaikka karu, vaikeuksia täynnä oleva elämä murskaakin paljon, jäljellejäävistä harvoista yksilöistä kasvaa kerran uusia polvia, maa täyttyy taas ihmisistä, jotka rohkenevat iskea vaikeuksia vastaan valoisamman tulevaisuuden puolesta, sillä, kuten kirkkoherra sanoi: "Meidät on luotu tekemään työtä ja ponnistelemaan, raivaamaan korpea viljamaaksi ja rakentamaan uusia taloja."
Siis kansamme kohtalokas vuosisatainen jälleenrakennusohjelma ja -usko! Värikkäässä, tummantuntuisessa kertomuksessa on hiven orastavaa, nuorta rakkauttakin.

E. S-la.