Naaburger

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Naaburger on kertomus nakkikioskin vakinaamasta - siitä tutusta verryttelyhousuisesta kaverista, joka tuntuu olevan paikalla aina ja iänkaikkisesti.

Naaburger on Karvisen, Masin ja Viivin & Wagnerin vanavedessä kasvanut sarjakuva, jossa on kuitenkin jotain omituisen vinksahtanutta. Taiteilija Aapo Rapi on sijoittanut päähenkilönsä edellä mainittujen esikuvien kolkon klaustrofobisiin maailmoihin, mutta jättänyt tämän vaille päämäärää. Naaburger on juuri SE kiireetön vanhapoika, joka notkuu päivät nakkikioskin liepeillä - SE verryttelyhousuinen sohvaperuna, joka saapuu ensimmäisenä kolaripaikalle - SE plösähtänyt tollo, jonka tiedonjano on loputon, mutta ymmärrys kovin rajallinen. Walt Whitmania mukaillen: tälle miehelle jokainen asia maailmassa on täydellinen ihme. Vaikka Rapin piirtämän päähenkilön aivotoiminta tuntuu olevan kultakalan tasolla, on tässä miehessä silti jotain kovin tuttua ja (sivustaseuraavan harmiksi) myös oudon sympaattista.

Aapo Rapi tunnetaan lämminhenkisistä mummotarinoistaan ja vaihtoehtoisista omakustanteistaan. Naaburger on Rapin mainstream-sarjakuva, tai sen irvikuva, joka joko naurattaa tai pitää haudanvakavana.

Teos sisältää englanninkielisen käännöksen.

(sarjakuvantoivo.fi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

47

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Tekstit suomeksi ja englanniksi.