Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Suurkontio Tahmapää rakentaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suurkontio Tahmapään talon seinä on vanha ja laho. Pitäisikö rakentaa uusi seinä vai peräti uusi talo? Tamppi-orava ja Veikko-siili katselevat Tahmapään kanssa talon seinää mietteissään, kun paikalle porhaltaa Iiro-hirvi. Iiro puskee seinää ja koko talo luhistuu. Tahmapään on siis rakennettava uusi talo.

Ystävät auttavat Tahmapäätä rakentamisessa, mutta ensin pitää päättää millainen talosta tulee. Ehkäpä lintumiesten metsään tuoman linnunpöntön mallinen, jossa olisi karhunmentävä ovi? Seikkailujakin kaverukset kokevat ennen kuin Tahmapää voi muuttaa uuteen kotiinsa. Mitä kioskin tyttö tuumii Iiro-hirven ihastumisesta? Suostuuko romuttamon mies lahjoittamaan Tahmapäälle sängyn? Ja miksi suurkontion kuva on lehden etusivulla?

(Tuija Lassila/Sanojen aika)

- - -

Kun kauhon kuppiin hunajaa,
niin kieltä kutittaa,
ja kohta lupaan tarinaa
ja tahmamurinaa...

Hannele Huovin Suurkontio Tahmapää seikkailee uudessa, hauskassa Mika Launiksen herkullisesti kuvittamassa tarinassa. Tällä kertaa Suurkontio Tahmapää on rakennuspuuhissa, sillä sen vanha talo luhistuu kasaan Iiro-hirven pukatessa talon seinää.

Mutta minkälaisen talon se rakentaisi? Tamppi-oravan mielestä naavatalo on kaikkein hienoin, Veikko-siili ehdottaa lehtikasataloa ja Iiro-hirvi tiilitaloa. Suurkontio Tahmapää päätyy kuitenkin hirsitaloon. Kun metsään ilmestyy lintumiehiä, jotka kiinnittävät puihin erilaisia valmiita linnunpönttöjä, Tahmapää alkaa pohtia olisiko mahdollista ottaa pöntöistä mallia ja rakentaakin karhunpönttö.

Suurkontio Tahmapää on sukua kaikille viisaille maailmankirjallisuuden karhuille, Nalle Puhille, Pikku Karhulle, Urpolle ja Turpolle, Paddingtonille. Se on aina valmis pohtimaan elämän pieniä ja suuria ongelmia ja keksimään niihin omaperäisiä ratkaisuja.

Aiemmin ilmestynyt: Suurkontio Tahmapää, Tammi 2000

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

91

Kustantaja

Kuvittaja

Sarjamerkintä