Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja kätketty lipas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pumpputiellä pelataan rajua rahapeliä. Kyse on sadasta eurosta. Se on voittajan palkinto seitsenottelussa, jonka lajeina ovat muun muassa paini, jääkiekko ilman luistimia ja miinanraivaus. Henkka ja Kivimutka toimivat ottelussa juryna ja kilpailijoina, ja mukaan on otettu ennakkoluulottomasti pari tyttöäkin. Pääpalkinto suljetaan lippaaseen ja kätketään varmaan paikkaan, joka ei sitten olekaan niin varma. Voiko roisto ryöstää itseltään? Jos ei, niin kuka sitten? Sen selvittämiseen tarvitaan rikospaikkatutkimusta ja etsivien erehtymätöntä logiikkaa.

Seitsemäs Henkka & Kivimutka sekoittaa herkullisesti kaveruuden, kisailun ja rikokset. Sekin selviää, ovatko räpylät reilua peliä miinaharavassa ja mikä on Henkan taksa vaipanvaihdolle. Uusin Henkka & Kivimutka on alusta loppuun riemukasta tarinan tykitystä ja salaviisasta elämänfilosofiaa.
(Karisto)
Pumpputiellä tapahtuu varkaus, kun seitsenottelun voittajalle kuuluva sadan euron palkinto häviää kätköstään. Ottelun lajeina ovat mm. paini, pyöräily, ritsalla ampuminen, jääkiekko ilman luistimia ja miinanraivaus, ja Henkka ja Kivimutka toimivat kilpailemisen ohella järjestäjinä ja tuomareina. Varkaus selviää lopuksi ja moraalikin kohentuu. Henkka jatkaa rahan ansaitsemista vaihtamalla maksusta pikkusiskolleen kakkavaippoja.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

216

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Lisäpainokset: 3. p. 2016.