Usko Kyykän paluu

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suopon legendaarinen agentti Usko Kyykkä on vielä kerran vetänyt virsut jalkaansa ja ratsastaa jälleen! Kyykkä on herätetty Toholammin vanhainkodin dementiaosastolta, sillä isänmaa on taas vaarassa. Tasavalta ei enää tule toimeen ilman kylmän sodan huippuasiantuntijaa. Helsinki on uudelleen muuttumassa kansainvälisen tiedustelun kuhisevaksi keskukseksi.

Monet muistavat parodisen agenttisankarin Usko Kyykän, joka järjesti isänmaan asiat kuntoon Seppo "Isä" Tiitisen toimiessa suojelupoliisin päällikkönä 1980-luvulla. Kyykän käsikassaroina toimivat Makkosen veljekset Toholammilta, Suopon maineikas Likaisten temppujen osasto, joka on tunnettu kokoontaitettavista heinäseipäistään.

Usko Kyykän paluu sisältää tarinoita kylmän sodan ajoilta sekä yhden uuden, nykypäivään sijoittuvan seikkailun. Mukana villissä tiedustelumenossa ovat CIA:n Bill Kamarainen, KGB:n Vanja-eno, siamilaiset kaksosagentit ja monet muut kovaotteiset vakoojat.

Usko Kyykän seikkailuja julkaistiin 1980- ja 1990-luvuilla Kansan Uutisten Viikkolehdessä ja Pahkasiassa. Ne saavuttivat jakamattoman suosion muun muassa Neuvostoliiton suurlähetystössä ja pääesikunnan tiedusteluosastolla.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

401

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Pääosa tarinoista ilmestynyt aiemmin Pahkasika-lehdessä.