Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuohtumus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

On vuosi 1951 Yhdysvalloissa, ja sota Koreassa jatkuu toista vuotta. Ahkera, lojaali ja kiihkeä nuorukainen, newjerseyläinen Marcus Messner Newarkista, aloittaa toisen vuoden opintonsa Ohio Winesburg Collegen luonnonkauniilla, perinteitä vaalivalla kampuksella. Miksi hän on siellä eikä jatka paikallisessa Newarkin collegessa, johon alun perin kirjoittautui? Siksi että hänen vanttera, työteliäs lihakauppias-isänsä on tullut hulluksi – hulluksi huolesta miettiessään vaaroja joille aikuisuus altistaa, hulluksi kaikista maailman vaaroista jotka kärkkyvät hänen rakastettua poikaansa joka nurkan takana.

Isän pelot juontuvat rakkaudesta ja ylpeydestä, selittää kärsivällinen ja kaiken kestänyt äiti pojalleen. Ehkä niin, mutta ne ajavat Marcuksen sen verran raivon partaalle, ettei hän enää kykene asumaan vanhempiensa talossa. Marcus lähtee, ja kaukana Newarkista, Keskilännen collegessa hänen on sopeuduttava toisenlaisen Amerikan tapoihin ja rajoituksiin.

Philip Rothin 29. kirja, Tuohtumus, on kasvukertomus nuoresta miehestä elämän karmeiden sattumusten ja merkillisten hankaluuksien koulussa. Se on tarina kokemattomuudesta, järjettömyydestä, älyn kapinasta, seksuaalisesta heräämisestä, pelottomuudesta ja erehdyksestä. Älyn ja luovuuden vimmalla kerrottu Tuohtumus on yhtä aikaa sekä häikäisevä irtiotto Rothin viime romaanien kokeneiden vanhusten piinatusta äänestä että vakuuttava täydennys rothilaisiin tutkielmiin Amerikan historian vaikutuksesta suojattoman yksilön elämään.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

På omslaget även: Roman

Ilmestymisaika

Sivumäärä

199

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä