Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja keltainen polkupyörä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Henkan vanhemmat ovat sairaalassa hakemassa Henkalle pikkuveljeä, joka kyllä osoittautuu myöhemmin siskoksi. Henkka jää kotiin mummin kanssa. Etsivätoimiston toinen jäsen, Kivimutka on tavoittamattomissa myymässä perheen kanssa joulutorilla kortteja.

Henkan on yksin selvitettävä, mitä mummin keltaiselle polkupyörälle on tapahtunut. Mummi on hajamielinen, mutta varma, että pyörällä hän Henkan luokse tuli. Nyt pyörää ei ole missään.

Henkka kiertelee kaupunkia ja löytääkin mummin pyörän. Tai ainakin samanlaisen. Hän seuraa pyöräilijää ja päättää tehdä mitä tahansa, jotta saa mummi saa pyöränsä takaisin. Mutta kuinka pitkälle Henkka voi mennä toisten pihoille, onko lainatun pyörän takaisin ottaminen varastamista? Henkan on tehtävä nopeaita päätöksiä!

Seikkailun lisäksi kirja sisältää paljon huumoria. Teksti on väljää ja kirjan lukeminen sopii hitaammallekin lukijalle.

Sarjasta on ilmestynyt myös kirjat Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka rakastuu.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

10-vuotias Henri Virtanen eli Henkka ihailee salapoliisikirjoja ja selvittää mielellään rikoksia kaverinsa J. K. Kivimutkan kanssa. Sarjan kolmannessa kirjassa Kivimutka on Mikkelissä ja Henkan vanhemmat synnytyslaitoksella, ja Henkan seurana on isoäiti. Mutta mummin pyörä varastetaan, ja Henkka joutuu selvittämään koko asian yksin. - Poikamaista hurttia huumoria, helppolukuinen, väljä teksti.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Henkan isä ja äiti ovat sairaalassa synnyttämässä Henkalle pikkuveljeä (joka tosin osoittautuu myöhemmin siskoksi), ja mummi tulee Henkan lapsenvahdiksi. Etsiväkumppani Kivimutkakin on poissa kuvioista, myymässä Mikkelin torilla perheensä kanssa joulukortteja, mutta raportoi paikallisista rikoksista hiukan ontuvilla mutta sitäkin räväkämmillä tekstareilla. Henkka joutuu tutkimaan yksinään vakavaa rikosta: mummin keltainen polkupyörä katoaa. Koska mummi on hiukan hajamielinen, fillarissa riittää jäljittämistä. Tutkimuksissa ilmenee välillä niin vaarallisia käänteitä, että Henkka päättää muistuttaa isää harkinnassa olevasta karatekurssista.

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

153

Kustantaja