Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alex Rider & pelikuningas

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

14-vuotiaan Alex Riderin setä kuoli hämärissä olosuhteissa, mutta Alex tietää, että hänet surmasi palkkamurhaaja Yassen Gregorovich. Pian setänsä kuoleman jälkeen myös Alex värvätään, vastoin tahtoaan, tiedustelupalvelu M16:n palvelukseen.

Alex on lomalla tyttöystävänsä Sabinan vanhempien luona Etelä-Ranskassa. Ensin paikalle ilmestyy Yassen Gregorovich ja pian sen jälkeen Sabinan perheen talossa tapahtuu räjähdys, jossa lehtimies-isä loukkaantuu vakavasti. Alex ryhtyy ottamaan asioista selvää omin päin, sillä M16 ei halua sekaantua asiaan. Teon takana on huippusuosittu poplaulaja, upporikas hyväntekeväisyyshankkeiden keulahahmo Damian Cray. Crayn rikkauksien takana on Gameslayer-tietokonepeli, jonka uhriksi Alexkin on vaarassa joutua. Järkensä menettänyt Cray hautoo operaatio Kotkan iskua, joka on estettävä. - Alex Rideristä kertovan agenttisarjan neljäs osa.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Alexilla on takanaan jo useampi tehtävä Englannin salaisen palvelun palveluksessa. Nyt hän viettää ansaittua toipumislomaa (tyttö)ystävänsä perheen kanssa Ranskassa. Yhtäkkiä perheen isä loukkaantuu lähes kuolettavasti pommi-iskussa, jonka väitetään johtuvan kaasuvuodosta.

Alex on kuitenkin nähnyt paikalla vanhan vihollisensa, jonka osallisuus murhayritykseen on ilmiselvä. Palkkamurhaaja ei kuitenkaan kiinnosta MI6:sta, sillä jäljet johtavat suoraan Britannian lempipoppariin: hyväntekeväisyystyöstään kuuluisaan Sir Damian Grayhyn. Todisteita mistään rikollisuuteen viittaavastakaan ei ole, ja niin Alex joutuu pelastamaan maailman tällä kertaa yksinään. Apuna hänellä on vain bond-tyylinen erikoisvarusteltu maastopyörä ja muutama ystävä.

Erikoishieno jakso kuvaa karmeaa Gameslayer-tietokonepeliä, jonka Alex joutuu pelaamaan läpi oikeasti, itse pelin keskellä vaaroja paeten ja ansoja väistellen.

Väkivalta tuntuu lisääntyvän kirja kirjalta, samoin tietty kyynisyys, mutta kirjan lopussa odottaa yllätys - Alex saa tietää menneisyydestään hurjan uutisen.

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

Alex RiderTM on lomalla ystävänsä Sabinan vanhempien luona Etelä-Ranskassa, kun isäntäväen talo sytytetään palamaan ja Sabinan lehtimies-isä loukkaantuu vakavasti. Alex ei malta olla ryhtymättä ottamaan selkoa asioista, mutta tällä kertaa Britannian tiedustelupalvelu MI6 ei haluakaan sekaantua asiaan, vaan Alex saa tulla toimeen omin nokkinensa; ainoastaan Smithers muistaa häntä erikoisella polkupyörän "lisävaruste-paketilla". Huippuhieno fillari onkin tärkeä apuväline Alexin syöksyessä mielikuvituksen rajoille yltäviin seikkailuihin, jotka johtavat hänet entisen poplaulajan, upporikkaan liikemiehen ja uupumattoman hyväntekeväisyyshankkeiden vetäjän Damian Greyn jäljille. Miehen rikkauksien taustalla on uskomaton Gameslayer-tietokonepeli, joka uhkaa muuttua Alexille tuskallisessa määrin tosielämäksi?

(Karisto)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

306

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä