Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varatohtori Virta Koillisnavalla

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hivenen sekopäinen tutkija varustaa tieteellisen retkikunnan etsimään koillisnapaa. Jos on kerran olemassa etelänapa ja pohjoisnapa (jotka varatohtori Virta on myös valloittanut), tietysti silloin on olemassa myös koillisnapa!

(Anu/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -
Varatohtori Virta Koillisnavalla jatkaa Mikko Lensun vauhdikasta kirjasarjaa varatohtori Virran seikkailuista. Etelänava matkan jälkeen Virta ja hänen tutkijatoverinsa Hans kuvittelevat saaneensa löytöretkeilystä kyllikseen, mutta kauan eivät ystävykset malta olla aloillaan. Tällä kertaa suunnataan Kaukoidän Laitemessujen kautta Tiibetiin, Himalajan varjoon unohtuneen vuorijonon jäätiköille. Joukkoon liittyy oppaaksi rouva Wang Mao-kissoineen, joista kumpikaan ei ole aivan sitä miltä päältä näyttää. Matka tiettömässä vuoristossa sujuu helposti pallomaisella zorbmobiililla. Tukikohta perustetaan vanhaan luostariin, jonne asettuu myös salaviisas jakkihärkä Bourbon.

Mutta Hansilla on mielessään muutakin kuin jäätutkimus: hän haluaa löytää Koillisnavan. Virta ei halua jäädä huonommaksi ja tekee oman suunnitelmansa. Hän haluaa tietää, sijaitseeko Koillisnavalla Shangri La, etsijöitä kaihtava onnellisten laakso. Asiat saavat uuden käänteen, kun Virran messuilla tapaama jäämunkki Jampa ilmestyy yllättäen luostariin.

Seikkailun tiimellyksessä noustaan hyppykepillä Mount Everestille, syödään herkullisia jakkipurilaisia ja melkein saadaan aikaan maailmanloppu. Matkan varrella opitaan, että joitain asioita ei voi selittää vaan ne täytyy itse oivaltaa.

Lensun kirja tarjoaa jännitystä ja huumoria niin isoille kuin pienillekin lukijoille, ja jälleen kerran käy ilmi miten tärkeitä ystävät ovat. Sarjan aiempien osien tapaan saadaan samalla kuin huomaamatta tietoa Tiibetin luonnosta.

(Teos)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kieli

Sarjamerkintä