Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viivi Pusu ja toffeesydän

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Viidesluokkalainen Viivi Pusu kirjoittaa lauluja ja tarinoita, rakastaa pelleilyä ja asuu elokuvateatterissa. Eräänä päivänä Viivi huomaa olevansa korviaan myöten ihastunut luokkatoveriinsa Tuomakseen, jota ei ole aiemmin kunnolla edes huomannut. Mutta miten saada Tuomas huomaamaan Viivi? Salaperäinen ystävänpäiväkortti voi muuttaa kaiken... Kohta Viivi huomaakin valmentautuvansa parhaan ystävänsä Pinjan avustuksella elämänsä ensimmäisille treffeille. Minämuotoinen kerronta vie modernin tyttökirjan tarinaa sujuvasti eteenpäin.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Viivi Pusu saa jännittävän ystävänpäiväkortin ja päätyy ensitreffeille, joille häntä ei oikeastaan ole edes kutsuttu. Mitä on tekeillä? Viivin toive kuitenkin toteutuu, sillä hän tutustuu paremmin Tuomakseen, johon on aina halunnut tutustua. Kirjassa kommellus seuraa toistaan, mutta tosi ystävyys ei kaadu hammasrautoihin eikä liian sitkeään toffeeseen.

(Okariino)

- - -

Ystävänpäivänä viidesluokkalainen Viivi Pusu saa kortin Tuomakselta, joka istuu pulpetissaan luokan toisella puolella. Sepä ei olekaan mikä tahansa kortti - vaan sisältää kutsun treffeille!

Viivi on tarmokas nykyajan runotyttö, joka ei jää haikailemaan tietokoneen ääreen, vaan pistää tuulemaan. Hän alkaa välittömästi valmistautua treffeille. Paras kaveri Pinja ryhtyy hänen valmentajakseen. Jokainen päivä on täynnä kihisevää jännitystä ja armotonta touhua. Tuomaksen kintereillä Viivi tulee liittyneeksi sanataideryhmäänkin. Kirjoittamisharrastus saa ihastumisesta uutta tulta, eikä Viivi enää istuskele sormi suussa aiheita miettimässä.

H-hetkellä Tuomaksen luona on ihan erilaista kuin Viivi on ajatellut. Mutta sankaritar ei lannistu, vaikka kaikki ei menisikään suunnitelmien mukaan.

Pääasia on, että hän tutustuu Tuomakseen entistä paremmin!

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

110

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä