Kuono kohti koulua

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuono kohti koulua on kertomus hiirilapsien koulun aloituksesta. Hiirilapsia jännittää koulunaloitus kovasti. Tuleeko kouluun muitakin oppilaita? Ketä koulun aloituspäivänä jännittääkin eniten? Mitä kaikkea koulussa saa oppia?
Kirjassa on isot, kauniit kuvat ja lämmin tunnelma.
(Lukuilo/Okariino)

- - -

Minttu-hiiri on juuri valmistunut Hiiriakatemian opettajakoulusta ja odottaa nyt jännittyneenä, saako oppilaita pikkuhiirten kesäkouluun. Ei syytä huoleen, luokka täyttyy pikku hiiristä ja viimeisenä luokkaan astelee kaksi myyrää valonarkoja silmiään siristellen.
Hiirilapsia alkaa naurattaa, kun isämyyrä esittelee poikansa, Lapio Kontiaisen. Kukaan ei ole ennen kuullut niin hassua nimeä! Siitä opettaja saa aiheen opettaa suvaitsevaisuutta hiirilapsille.

Myyräpojalla on aika erikoiset eväät ja taululle näkeminen vaikeaa kirkkaassa valossa, mutta niin vain Lapio Kontiainen sulautuu iloiseen joukkoon opettajan taitavassa ohjauksessa. Luokan nirppanokka, Suklaamuro, antaa myyrälle aurinkolasinsa, jotka ovat uusinta Barbi-muotia ja Timotei uskaltautuu maistamaan myyrän kastematoja. Rasvaista, ei pahaa, sanoo Timotei ja kaikki purskahtavat taas nauruun.

Ensimmäinen koulupäivä on varmasti kaikkein uuvuttavin opettajalle, mutta päivän päätteeksi jaksetaan vielä laulaa kunnon hiirilaulu:

”Juoksee pikkuhiiroset, nousee aurinko.
Kiire, kiire, kiire on: koulu alkaa jo.
Viuhuu viikset, huiskii hännät,
kuonot nuuskuttaa.
Hauskaa on kun mukavia
kavereita saa! ”

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

38

Kustantaja

Kieli