Ranskalaista konjakkia

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mikko Samulinen (1933-1983) toimi aluksi mainosgraafikkoja mutta julkaistuaan esikoisteoksensa Novelleja 1963 siirtyi myös mainostehtävissä tekstinkirjoittajaksi. Niinpä hän ehti työskennellä lähes kahdenkymmenen vuoden ajan mainostoimittajana.
Parhaiten Mikko Samulinen tunnetaan ehkä nuortenkirjailijana. Tällä saralla hän teki taitavaa ja arvostettua jälkeä. Turhaan eivät hänen nuortenkirjansa ole saaneet vuosittaisia palkintoja. Mutta myös aikuisille tarkoitettuja kirjoja syntyi Mikko Samulisen kynästä. Karjalaisaiheisella teoksellaan Raja itkee lapsiaan hän voitti romaanikilpailun 1982. Osittain tämän romaanin perusteilta toteutettu näytelmä Maaton kansa sai kesällä 1983 merkittävän arvostelu- ja yleisömenestyksen.
Esikoiskirjansa jälkeen Mikko Samulinen palasi novellin pariin 1978 kokoelmallaan Keltainen varis, josta valikoima Ranskalaista konjakkia on koottu. Mikko Samulisen novelleissa on omaleimaisen juonenkäsittelyn ohella osuvia vertauskuvia ja mehevää huumoria. Sellaista tämän kokoelman taidokkaasti toteutettuja novelleja kuin esimerkiksi Mustalaisen iso hevonen tai Kuivia polttopuita on ilo lukea. Niminovelli Ranskalaista konjakkia on armoitetun tarinaniskijän käsialaa. Se on kirjoitettu veikeä pilke silmäkulmassa.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

122

Kustantaja

Kieli