Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ystäväni Vicky

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jade on ujo ja hieman epävarma tyttö, joka ei tunne olevansa erityinen toisin kuin hänen paras ystävänsä, suosittu ja riehakas Vicky, jonka mukana Jade roikkuu. Hän myötäilee ja tekee kuten Vicky sanoo vaikka olisikin eri mieltä. Hänestä on vain mukavaa totella Vickyä, tai niin hän ajattelee pitävänsä.

Ei se haittaa, että Vicky ei halua tulla näytelmäkerhoon jolloin Jade, joka rakastaa näyttelemistä, ei myöskään tule. Ei se haittaa, että muut näkevät Vickyn ennen Jadea, jota kukaan ei varmaan näkisi jos Jade ei olisi Vickyn paras kaveri. Mutta entä sitten kun tapahtuu onnettomuus ja Vickyä ei enää ole? Tai onpas, mutta kukaan muu ei näe häntä paitsi Jade joka potee syyllisyyttä parhaan ystävänsä kuolemasta. Jos hän vain ei olisi tönäissyt Vickyä kauemmas itsestään, niin onnettomuutta ei olisi tapahtunut…

Ystäväni Vicky -kirjassa Jade yrittää suunnata katseensa tulevaisuuteen sekä sopeutua hänen elämässään tapahtuviin muutoksiin. Mutta kun Vicky ei pysty jatkamaan kohti valoa, siirtymään eteenpäin, Jaden täytyy yrittää selvitä kalvavasta syyllisyydestä, surusta ja Vickyn pomputtelusta voidakseen viimein olla sellainen kuin haluaa. Ja kuitenkin hän haluaisi niin olla Vickylle mieliksi ja pitää tämän luonaan käyttäytymällä kuten Vicky käskee. Hiljalleen Jaden täytyy kuitenkin alkaa ymmärtämään, mitä onnettomuudessa todella tapahtui ja että hänen ei täytyisi enää pitää Vickystä kiinni, sekä Vickyn ymmärtää, että Jade on elossa ja hän ei.

(Nacho / Sivupiiri)

- - -

12-vuotiaat Jade ja Vicky ovat aina olleet erottamattomat ystävät. Kerran koulusta tullessaan tytöt kuitenkin riitelevät, ja Vicky horjahtaa kadulta suoraan auton alle - ja kuolee. Jade tuntee syyllisyyttä ja kokee voimakastahtoisen Vickyn olevan vierellään edelleen koko ajan, neuvomassa ja ohjaamassa. Vasta koululla saamansa suruterapian avulla Jade pystyy käsittelemään suhdettaan Vickyyn ja tämän kuolemaan. Vasta sitten Vickykin saa enkelinä rauhan.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

172

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä