Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karoliina ja noidutut tossut

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Karoliinan on aika aloittaa esikoulu, vaikka hän ei osaa vielä edes appelsiinia kuoria. Onneksi esikoulussa on vanhoja tuttuja päiväkodin ajoilta. Karoliinan kaverilla Linillä on kuitenkin ihanat pinkit hiletossut, joiden rinnalla Karoliinan siniset tossut näyttävät kauhean tylsiltä. Yhtäkkiä siniset tossut alkavat vauhdikkaasti vispata ja Karoliina kertoo tossujensa olevan noidutut. Mitä kaikkea värikkäitä juttuja Karoliina eskarissa keksiikään?

(LiiSa/Okariino)

- - -

Ruusutarhan eskariryhmän nimi on Kissankellot. 6-vuotias Karoliina Paju aloittaa siellä kohta ja tietysti se jännittää ihan kamalasti. Nukkumisesta ei tule mitään, juuri yöllä Karoliina parhaiten muistaa kaiken, mitä ei osaa. Hän ei osaa vielä lukea, ei kirjoittaa, ei kuoria appelsiineja; siinäpä vain muutama huolenaihe, joka pyörii pienen esikoululaisen mielessä.

Karoliina on kuitenkin reipas ja sanavalmis ja keksii vaikka minkälaisia tarinoita, jotka naurattavat opettajia ja kavereita. Karoliinaa harmittavat omat tarhatossut Linin pinkkien hiletossujen rinnalla, niinpä hän keksii, että ne ovat noidutut ja siksi ne eivät lakkaa kieppumasta, ennen kuin hän laittaa ne reppuun.

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)

- - -

Voi kökkö! Karoliinasta tulee tänään Kukkarokylän esikoulun oppilas, eikä hän osaa edes appelsiineja kuoria! Onneksi ryhmässä on Paskeri-Kasperi ja monta muuta päiväkotikaveria.
Karoliinan tarhatossut näyttävät Linin pinkkien hiletossujen rinnalla kauhean tylsiltä. Mutta äkkiä ne alkavat kieppua kieppumistaan! ”Minun tossuni ovat noidutut”, Karoliinan ilmoittaa. ”Vaikka eipä ihme, sillä ostin nämä noita-akalta, joka asuu meidän talon takana.”
Sanavalmiin Karoliinan hassut jutut naurattavat kavereita ja opettajia. Mutta eskarissa pitää opetella myös ryhmätöitä ja muita tärkeitä taitoja.

(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

82

Sarjamerkintä