Ihan kakaroita

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Sinä kesänä Coltrane kuoli. Se oli kesä, jolloin Jimi Hendrix tuikkasi kitaransa tuleen, Kiina räjäytti vetypommin ja marssittiin Vietnamin sotaa vastaan. Sinä kesänä, tuona rakkauden kesänä, satunnainen kohtaaminen määräsi loppuelämäni suunnan. Sinä kesänä tapasin Robertin."
Ihan kakaroita on kertomus Patti Smithistä ja valokuvaaja Robert Mapplethorpesta, kahdesta sunnuntailapsesta, jotka hylkäävät turvatun elämänsä seuratessaan unelmiaan ja etsiessään taiteellista vapautta. 1960-luvun lopulla, uransa läpimurtojen kynnyksellä, nämä sielunsisaret vannovat, etteivät kovimmissakaan koettelemuksissa hylkää toisiaan. Smithin intiimi omaelämäkerta New Yorkin villeiltä vuosilta on paitsi verevä seikkailuromaani myös koskettava surulaulu rakkaalle ystävälle - vuonna 1989 AIDS:iin menehtyneelle Mapplethorpelle.

Patti Smith (s. 1946) on muusikko, kuvataiteilija ja kirjailija. Valokuvaaja Robert Mapplethorpen (s. 1946) yksi tunnetuimmista töistä on Patti Smithin muotokuva tämän vuonna 1975 julkaistun Horses-albumin kannessa. Alkuteos Just kids.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

269

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä