Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paddington panee töpinäksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jo kolmas klassinen Paddington-lastenromaani. Paddington-karhu ei todellakaan ole mikään sohvaperuna. Sen karvaisen turkin alle kätkeytyy ideoita pulppuava ja helposti innostuva mieli. Jos Paddington huomaa, että jossain tarvitaan apua, se on ensimmäisenä valmiina. Joskus se kyllä innostuu liikaakin, kuten eläytyessään valkokankaan tapahtumiin elokuvateatterissa. Eikä Paddington saa hillittyä itseään myöskään huutokaupassa, johon antiikkikauppias Gruber vie sen. Nikkarointikin on nuorelle karhulle vaarallista puuhaa - ainakin jos ei katso niin tarkkaan mitä sahailee. Hyväsydämiseen Paddington-karhuun ei voi olla ihastumatta!
Paddington pulppuaa uusia ideoita ja innostuu milloin mistäkin, tosin yleensä liikaa. Tässä kirjassa Paddington eläytyy valkokankaan tapahtumiin elokuvateatterissa, käy huutokaupassa, kokeilee nikkarointia ja päättää valmistaa täydellisen aterian herra ja rouva Brownille. Hienon ravintolan hovimestari saa myös ikimuistoisen kokemuksen, kun perhe juhlii Paddingtonin syntymäpäiviä.
(Lastenkirjainstituutti)

Kirja sisältää kertomukset: Eväsretki joelle; Paddington huutokaupassa; Paddington tekee itse; Paddington elokuvissa; jotain kamalaa keittiössä: Pulmia pikapesulassa; Paddington ravintolassa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

130

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

116

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

112

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

120

Kustantaja

Osana julkaisua