Maukka ja Väykkä

Tyyppi

satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Maukka on kissa ja Väykkä on koira. He elävät kahdestaan taivaansinisessä talossa mäen päällä. Ensimmäisessä kirjassa on 20 hauskaa ja vakavaa tarinaa, jotka kertovat, että erilaisetkin voivat olla ystäviä ja ihan omana itsenään on tärkeä.

(Katri/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Timo Parvelan valloittava tarinakokoelma lumoaa koko perheen.

Maukka on kissa ja Väykkä on koira. Ne elelevät kahdestaan taivaansinisessä talossa mäen päällä. Mäen juurella on lampi ja sen vieressä kylä, jossa asuvat Kana von Got, Lehmä Muukkonen, humma Ihalainen ja muut ystävät.

Olenko minä sinun mielestäsi täydellinen? Maukka kysyi Väykältä eräänä päivänä kesken nurmikon leikkuun. Väykkä vilkaisi syrjäsilmin ystäväänsä, joka häntä jännityksestä väristen odotti vastausta.

Ei kai kukaan ole aivan täydellinen, Väykkä kierteli.

Mutta olenko minä? tivasi Maukka.

Maukka ja Väykkä -sarjan ensimmäinen osa sisältää 20 hauskaa ja vakavaa kertomusta. Sarja soveltuu ääneen luettavaksi kaikenikäisille ja luettavaksi kaikille lukutaitoisille.

(Tammi)

- - -

Tässä kirjassa on kysymys ystävyydestä, oikein suuresta ystävyydestä. Maukka on kissa, joka osaa nauttia elämästään. Joku sanoisi, että Maukka on laiskimus ja itsekäs. Väykkä on koira, ahkera ja uskollinen, huolehtii kaikesta, varsinkin Maukasta ja toteuttaa Maukan pienimmänkin toiveen. Väykkä väsyy työn paljouteen, mutta Maukka vain jatkaa laiskotteluaan ja nauttii elämästään. Pieni sininen talo mäen päällä näyttää onnen tyyssijalta, mutta sielläkin riidellään, voitetaan ja hävitään, ja ehkä jotain opitaankin. Kirjan 20 tarinaa kertovat Maukan ja Väykän lisäksi Lehmä Muukkosesta, Humma Ihalaisesta, kana von Gotista ja muista kylän eläimistä.

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

125

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä