Marathonista Ateenaan : matka jonka halusin juosta

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Marathonista Atenaan. Matka jonka halusin juosta on sekoitus juoksijan treenipäiväkirjaa, historiaa sekä osuvia havaintoja antiikin myyttisistä hahmoista.

Antiikin Kreikassa hyvänä ihmisenä oleminen merkitsi tottelevaisuuden ja kiltteyden sijaan sitä, että ihminen oli vahva, taitava, energinen ja voimakas. Nykyihminen tahtoo juosta ja olla vapaa. Miltä tuntuu valmistautua maratonille, kun helle ylittää sietokyvyn? Mitä tapahtuu, kun pandemia lyö ovet säppiin ja juoksijalle jää vai pieni neliö takapihaa?

Kirsikka Myllyrinne kertoo juoksijan elämästään Kyproksella. Alkaa uuvuttava matka, joka vie vieraille kukkuloille ja läpi pandemian. Ja kun juoksu ei kulje, kriisiavuksi ennättävät antiikin myyttiset sankarit aina Pheidippideestä spartalaisiin naissotilaihin ja Sisyfoksesta Prometheukseen. Maratonista Ateenaan kulkevan eeppisen matkan varrella selviää, miten antiikki elää koko ajan meissä. Ajatuksissamme, siinä miten vietämme vapaa-aikaa, mitä sanoja ja käsitteitä käytämme sekä siinä miten vedämme lankoja muinaisen ja modernin maailman välillä.

(Avain)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

147

Kustantaja

Kieli