Rakkauden atlas

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Inspiroiva, kulttuurihistoriallinen tutkimusmatka rakkauden eri ulottuvuuksiin risteilee kursailematta aikakaudesta ja kulttuurista toiseen, ylevästä populaariin, aistilliselta tasolta myyttiseen ja symboliseen. Matkan varrella tutustutaan sydänsuruihin ja avio­rakkauteen, romantiikkaan ja kolmiosuhteisiin, lemmenloitsuihin ja klassisiin rakkauden oppeihin.

Tekijät löytävät teinielokuvien hemmotellusta cheerleaderista sumerien palvoman Ishtarin hahmon ja antiikin paimen­idylleistä Hollywoodin Sinisen laguunin. Miten rakkaus on raadellut nuoren Wertherin päivistä Bridget Jonesiin? Kuinka syrjähyppyihin suhtauduttiin renessanssin Italiassa, mitä tunteita ne herättävät nyky-Suomessa?

Tarinoita elävöittää upea kuvitus klassisista taide­teoksista ja elokuvista.
(Otava)
Sisältää esseet Rakkauden ruumiinavaus ; Heidät on kuin luotu toisilleen ; Rakkauden vaiheet ; Kun maailma ei riitä ; Mitä on romantiikka? ; Nuorta rakkautta ; Voiko rakkaus olla tasa-arvoista? ; Hullu rakkaus ; Rakkauden sormiharjoittelua ; Kaihdinta vasten näin varjojen liittyvän yhteen ; Pakko rakastaa ; Mustia ja valkoisia ruusuja: kaukainen rakkaus ; All in the Family ; Himon kirjallisuus ; Rakkauden oudoilla teillä ; Kunnes kuolema meidät erottaa.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja