Kivinen, AP

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva: Sampo Palkolahti

Kirjailijan muu nimi

Kivinen, Ari-Pekka

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Ammatti

Luottamustehtävät ja jäsenyydet

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Muut teokset

Nimi

Tyyppi

fyysinen teos

Muut teokset (kääntäjänä)

Tyyppi

fyysinen teos

Elämäkertatietoa

AP Kivinen on esiintyvä runoilija Jyväskylästä. Hänen teksteissä on vahva rytmiikka ja vaikutteita mm. rock-lyriikasta ja beat-runoudesta. Elämänkaaren ja kasvamisen teemat, lapsuuden ja nuoruuden kuvasto nousevat usein keskiöön.

Poetry Slamin / Lavarunouden Suomen mestari (2015) on esiintynyt kotimaisten runoklubien lisäksi monilla ulkomaisilla festivaaleilla. Näistä mainittakoon mm. Poetry Slamin MM-tapahtuma Pariisissa (2016), kansainväliselle Walking Words-runotyöpajaan ja performanssiin osallistuminen Lissabonissa (2016) sekä esiintyminen Euroopan kulttuuripääkaupungin, Leeuwardenin kirjallisuustapahtumissa (Alankomaat 2018)

Koulutukseltaan AP Kivinen on KM, luokanopettaja. Hän on ohjannut sanataiteen työpajoja erilaisille kohderyhmille; sekä lapsille, nuorille että aikuisille.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Esikoisteos Valloittaja (2013) on kokoelma proosarunoja isältä pojalle. Matkaa käydään lapsuudesta, kerrostalojen keskeltä kauemmaksi, rajan taakse, kohti juuria.

Toinen runokokoelma, Tšernobylin kissat (Reuna, 2016) on elämänmakuinen, lempeän anarkistinen proosarunoelma kiihkeän parisuhteen varjossa. Teos oli Tiiliskivi-palkintoehdokkaana 2016. Kokoelmasta on kaksi runoa mukana eroottisen runouden antologiassa, 'Olet täyttänyt ruumiini tulella' (WSOY, 2017).

Morpheus - Kaksi kaupunkia. Runokokonaisuus, noin 40 tekstiä valokuvataiteilija Rune Snellmanin neulanreikävalokuvien pohjalta. Tekstit valokuvanäyttelyn yhteydessä samanaikaisesti Jyväskylän Taidemuseolla ja Kokkolassa K.H. Renlundin museolla 8.3.-15.4.2018.

Kaksi albumia englanninkielistä rock-lyriikkaa Valley Below -yhtyeessä. Albumit: Running Rites (2007) ja Dog Day (2010).

Tekstinäyte

BAABELI

Parhaan kaverin pikkuserkku, cowboy
Tukholmasta tulee kylään.

Risaiset farkut & musta T-paita:
KISS, kaksi salamaa.

Näyttää suurimman arpensa. Huda, huda!
Ensimmäistä kertaa on tyttöjä mukana.

Parvi pärähtää pihalta metsään.
On vain etsijöitä. Apinoiden planeetta.

© AP Kivinen