Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Risto Räppääjä saa isän

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Elvi-tädin mielestä Risto on aivan liian tyttömäinen: hän on hintelä, hän pitää leipomisesta eikä hän pelaa edes jalkapalloa tai jääkiekkoa! Lisäksi hän viettää aivan liikaa aikaa Rauhan ja naapurin Nellin kanssa. Elvi-täti on sitä mieltä, että Risto ei aikuisena pärjää miesten karskissa maailmassa ellei hän pian saa miehekästä ja urheilullista isähahmoa. Niinpä Rauha ryhtyy lehti-ilmoituksen avulla etsimään Ristolle isää! Pian löytyykin sopiva isähahmo nimeltään Lennu Lehmusmäki, mutta miksi hän ei suostu paljastamaan kasvojaan?
(Henna/Okariino)
Elvi-täti on huolissaan Ristosta, koska poika viettää liikaa aikaansa naisseurassa, tätinsä Rauhan ja naapurin Nellin kanssa. Sinun pitää hankkia Ristolle miehekäs isähahmo , Elvi toteaa Rauhalle. Ristoa on valmennettava miesten karskiin maailmaan.

Rauha alkaa etsiä isähahmoa lehti-ilmoituksella ja ihmettelee hyvää tuuriaan: jääkiekkoileva Lennu Lehmusmäki valloittaa Rauhan heti. Mies tuntuu vaistoavan Riston ja Rauhan elämästä kaiken oleellisen. Lennu lupaa viedä Riston pelaamaan jääkiekkoa, ja Rauha on tyytyväinen, sillä Ristosta on tulossa kovaa vauhtia urheilullinen ja reipas poika.
Kun Rauha yrittää pyytää Lennart Lindbergin ja Lennun kylään, häntä alkaa ihmetyttää muuan seikka: Lennart ja Lennu eivät ole milloinkaan samaan aikaan samassa tilassa.

Kuka itse asiassa on Lennu Lehmusmäki? Ja onko Risto loppujen lopuksi lainkaan kiinnostunut harrastamaan jääkiekkoa ja pallopelejä urheilullisen isähahmon kanssa?
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

104

Kustantaja