Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Umpikuja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Englannin salaisen palvelun huippuagentti Harri Vaara on rakastunut. Hänen tyttöystävänsä on menestyvän kiinteistönvälitystoimiston omistaja, suomalaissyntyinen Emma Bradley. Harri järjestää kotonaan viihtyisällä Lontoon esikaupunkialueella upeat puutarhakutsut, joita emännöi Emma ja jonne on kutsuttu suomalainen ministeri, englantilainen lordi, kaksi kansanedustajaa ja merkittäviä talous- ja kulttuurielämän vaikuttajia niin Suomesta kuin Englannista.

Puutarhajuhlan jälkeen Emma katoaa ja hänet löydetään murhattuna Thamesista. Poliisit epäilevät ammattirikollisten olleen asialla. Harri ryhtyy tutkimaan asiaa poliisien rinnalla. Apunaan hänellä on utelias ja räväkkä naistenlehden toimittaja Jatta, joka ammattinsa vuoksi tapaa helposti silmäätekeviä. Talouselämän ja politiikan valtarakenteet paljastuvat, ja vähän myöhemmin suomalainen poliitikko joutuu henkirikoksen kohteeksi.

Samaan aikaan kansainvälinen terroristijärjestö, jonka kanssa Harri on joutunut napit vastakkain Amerikassa, soluttautuu Englantiin ja Harrin elämään. Britannian valtion iedusteluorganisaatio rakentaa uutta valvontaasemaa Länsi-Englantiin, ja Harri toimii projektin turvallisuusneuvonantajana. Harri miettii, onko siinä syy Emman murhaan vai onko se Emman omissa liiketoimissa.

Tapahtumat saavat uutta vauhtia, kun terroristit ryhtyvät suoraan toimintaan. Asiat nivoutuvat toisiinsa, ja Harri huomaa pian uivansa politiikan, kasinopelin ja huumekaupan sameissa kansainvälisissä vesissä. Mutta langat näyttävät johtavan lopulta sittenkin Suomeen.
(Gummerus)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

373

Kustantaja