Minun kiinani 1

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Entisen propagandapiirtäjän kuvaus Maon Kiinasta punalipun alla kasvaneen lapsen silmin

Isän aika on Minun Kiinani -trilogian komea avaus. Omaelämäkerrallisessa sarjakuvaromaanissa yhdistyvät sujuva tarinankerronta ja perinnetietoinen piirrostyyli, josta löytyy viittauksia niin propagandan kyselemättömään kuvakieleen kuin hienostuneeseen kiinalaiseen kalligrafiaan.

Isän ajassa näemme Kiinan kehityksen kommunismin väreissä kasvatetun Li-pojan vilpittömin silmin. Puoluekaaderin esikoinen Li syntyy vuonna 1950, kun Mao Zedong on juuri noussut valtaan. Diktatuuri esittelee itsensä sulosäkein, mutta tulee yhä tungettelevammin osaksi perheen elämää. Kiinalaiset kääntävät uuden lehden historiassaan: lapsen vakavuudella Li lausuu ulkoa Punaisen kirjan säkeitä ja selviytyy kolmen vuoden nälänhädästä. Lin isä maksaa puolueelle uskollisuudestaan kovan hinnan. Vähä vähältä myytit murtuvat, mutteivät siltikään kyllin nopeasti ennen musertavaa suruviestiä: johtaja Mao on kuollut.

Isän aika hehkuu outoa absurdiuden huumoria. Samalla kun se on ajaton todiste hulluudesta, johon yksi toivoa luvannut mies saattoi kansansa hypnotisoida, se on kertomus sukupolvesta, joka pitää ohjaksia tämän päivän Kiinassa. Trilogialle myönnettiin parhaan historiallisen sarjakuvan palkinto Ranskassa vuonna 2010.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Isän aika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli