Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Valkovenäläinen

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kuka surmasi dekkarikirjailija Oxbackan? Hämärä huhtikuun ilta, varjoisa rantapolku ja verenhimoinen katse. Näin päättyy dekkarikirjailija Juhani Oxbackan elämä. Jussi Vares on mukana saattamassa miehen arkkua krematorioon. Mahdollisia murhamotiiveja on liikaakin. Onko taustalla Oxbackan kärjekäs kirjailijanura? Vai liian vauhdikas yksityiselämä? Millä asialla dekkaristi liikkui edellisenä syksynä itärajan takana, ja miten matkaan liittyy salaperäinen ”Valkovenäläinen”? Vyyhti on sotkuinen, ja juuri kun Vares on lähellä ratkaisua, roistojahti käy hengenvaaralliseksi. Ehtiikö Vares toimia, ennen kuin ruumiita tulee lisää? Valkovenäläinen on jo kahdeskymmenes Reijo Mäen kirjoittama Vares-dekkari. Värikästä rikostarinaa maustavat pikantit yksityiskohdat dekkaristin elämästä – Vareksen naisseikkailuja unohtamatta.


Kirjailija Juhani Oxbacka, yksityisetsivä Jussi Vareksen etäinen tuttava, on löydetty tapettuna Aurajoesta. Paha kyllä, murha on tapahtunut myöhään illalla syrjäisessä paikassa, eikä todistajia ole löytynyt. Poliisi tekee työtään, mutta kun tuloksia ei kuulu, kirjailija Oxbackan kustannustoimittaja palkkaa Jussi Vareksen tutkimaan tapausta.

Vares alkaa selvittää murhaa apunaan murhatun hyvin tuntenut kirjailija Luusalmi. Onko Oxbackan entisellä vaimolla tai tyttöystävällä asiassa sormensa pelissä? Löytyykö ratkaisu kirjailijan päiväkirjasta? Vai ovatko murhan takan kirjailijaa uhkailleet vihamiehet? Vares joutuu samalla setvimään yksityiselämänsä ongelmia, joista miellyttävimpiä eivät ole yllättäen ilmestyvät pienet kiusanhenget...

Vareksen tutkimusten ohessa seurataan takautumina Oxbackan ja Luusalmen retkeä Venäjälle. Joku salaperäinen taho on palkannut myös kaksi alamaailman muskelimiestä tekemään keikan erääseen yritykseen. Kevyemmän kaliiberin rikollisia edustavat ironisella otteella kuvatut turkulaiset nuorisogangstat, jotka sotkeutuvat tapahtumiin mukaan.

Valkovenäläinen on perinteinen arvoitusdekkari, jonka mutkikas juonikuvio alkaa selvitä vasta kirjan lopussa. Teoksessa ei mässäillä väkivallalla, sillä Vares ratkoo tapausta nokkeluudella ja ankaralla rutiinityöllä puhuttamalla ihmisiä. Turkua tunteville on tarjolla runsaasti Turun paikkojen – mukaan lukien kapakoiden – kuvausta.

– Matti Järvinen/ Sanojen aika
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
480
Kustantaja
Kieli
Sarjamerkintä
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi