Annan jäähyväiset

Tyyppi

kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Viisaita ja hätkähdyttäviä kertomuksia totuuden löytämisestä, tuntemisesta ja puhumisesta.
Sekä siitä että oikeita ratkaisuja on harvoin vain yksi.

Aviorikokset, laittomuudet, kostonhimo ja kuolema eivät ole teemoja, jotka perinteisesti yhdistetään romanttisten tyttökirjojen luojan L.M. Montgomeryn tuotantoon. Tummat sävyt värittävät kuitenkin Anna-sarjan viimeistä teosta, joka toimitettiin kustantajalle kirjailijan kuolinpäivänä.

Kirja kuvaa laajasti Prinssi Edwardin saaren elämää ensimmäisen maailmansodan molemmin puolin ja sen tarinat kurkistavat Blythen perheen elämään ulkopuolisin silmin. Merkittävän osan muodostavat myös Annan ja hänen poikansa Walterin runot, jotka herättävät vilkasta keskustelua Kotikunnaan salissa. Annan jäähyväiset sisältää 15 novellia ja 41 runoa, jotka vangitsevat perheen intiimejä hetkiä ja tuovat heistä esiin uusia ja jopa hämmentäviä puolia.

Yhä uudet lukijat 1920-luvulta lähtien ovat tutustuneet Annan viattomaan, kujeita ja aurinkoa täynnä olevaan elämään. Heille kaikille Annan jäähyväiset antaa uuden näkökulman, josta tarkastella Montgomeryn tuotantoa. Kirjaa ei ole julkaistu kokonaisuudessaan koskaan ennen. Ja juuri se mikä hämmensi kirjailijan aikalaisia, saattaa kovasti kiehtoa nykylukijoita. Mitä Montgomery halusi kirjansa kertovan tai kyseenalaistavan?

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

441

Kustantaja

Kieli