Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Orrin ja Usvasaaren perillinen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Elämä tuntuu vihdoinkin hymyilevän kovia kokeneella Usvasaarella. Kuningas Crispin ja kuningatar Setri ovat saaneet tyttären, ja eläimet odottavat innokkaasti pienen prinsessan nimenantojuhlaa. Tähdenlentojen yö muuttaa kuitenkin kaiken, ja papiksi opiskeleva Juniper näkee näyn, jonka hän pelkää ennustavan pahaa. Nuori Juniper ei osaa tulkita ennustusta, mutta saaren rauha rikkoutuu hyvin pian.

Eläinten keskuuteen leviää vaarallinen kulkutauti, ja pikku prinsessa siepataan kotoaan linnoituksesta. Vanhat ystävykset Orrin ja Pisto tekevät kaikkensa löytääkseen Usvasaaren perillisen, mutta pienokainen on kadonnut kuin maan nielemänä. Samaan aikaan eräät eläimet lietsovat tyytymättömyyttä ja jopa väittävät pelätyn hirmuhallitsijan, kapteeni Huskin, palanneen salaperäisesti takaisin. Valkosiipien saarella syntynyt kuningatar joutuu muukalaistaustansa tähden pahojen puheiden kohteeksi, ja ikävät huhut ja vihjaukset saavat eläimet levottomiksi.

Saarta kohdanneet vitsaukset pakottavat Orrinin, Juniperin ja Piston panemaan toimeksi. Heidän urheutensa ja neuvokkuutensa joutuvat kovalle koetukselle ennen kuin elämä palaa oikeaan uomaansa.

Orrin ja Usvasaaren perillinen on kaunis ja koskettava kasvukertomus ja jännitystarina, joka kertoo mukaansa tempaavan saturomaanin keinoin ikuisista arvoista, oikeudenmukaisuudesta, rehellisyydestä ja rohkeudesta.
(Tammi)
Kuningas Crispin ja kuningatar Setri ovat saaneet tyttären ja edessä on nimenantojuhla, jota kaikki Usvasaaren eläimet odottavat innolla. Papiksi opiskeleva Juniper näkee pahaa ennustavan näyn tähdenlentojen yönä ja saaren rauha rikkoutuukin hyvin pian. Eläinten keskuuteen leviää vaarallinen kulkutauti ja pieni prinsessa siepataan kotoaan linnoituksesta. Orrin ja Pisto lähtevät etsimään jäljettömiin kadonnutta prinsessaa. Kuningatar Setri on syntynyt Valkosiipien saarella ja häntä koskevat huhut tekevät eläimet levottomiksi. Eläinten keskuudessa lietsotaan tyytymättömyyttä ja väitetään jopa pelätyn hirmuhallitsija, kapteeni Huskin palanneen.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

417

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

331

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Kuvittaja

Sarjamerkintä