Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Paulo Coelho – Sanojen alkemisti

Tyyppi
tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
"Kerroin Fernandolle asioita, joita en ole koskaan kertonut kenellekään... edes itselleni." Paulo Coelho

Brasilialaisen Paulo Coelhon teokset ovat ihastuttaneet miljoonia lukijoita kaikilla mantereilla. Harva kuitenkaan tietää, millainen ihminen Alkemistin ja Pyhiinvaelluksen kirjoittaja on. Paulo Coelho – Sanojen alkemisti on kirjailijan ensimmäinen elämäkerta, ja se perustuu Coelhon henkilökohtaisiin päiväkirjoihin neljänkymmenen vuoden ajalta.

Paulo Coelho – Sanojen alkemisti on kaunistelematon, hätkähdyttävä kuvaus Coelhon matkasta kirjallisuuden supertähdeksi. Vuonna 1947 syntynyt Coelho on elänyt värikkään elämän, ja ennen kuin hänen pakkomielteinen unelmansa menestyksekkäästä kirjailijanurasta toteutui, hän ehti kokeilla siipiään monella eri alalla ja kohdata monenlaisia vastoinkäymisiä.

Coelhon myrskyisiä nuoruusvuosia leimasivat toistuvat masennuskaudet ja pakkohoitojaksot mielisairaalassa, jonne vanhemmat hänet passittivat. Myöhemmin Coelho vietti huumeiden vauhdittamaa rocktähden elämää, kiinnostui saatananpalvonnasta ja päätyi jopa Brasilian turvallisuuspoliisin selliin. Coelhon levoton mieli rauhoittui vasta kun hän kulki muinaisen pyhiinvaellusreitin Espanjan Santiago de Compostelaan. Tuohon matkaan perustuvasta esikoisromaanista Pyhiinvaellus tuli myöhemmin hänen läpimurtoteoksensa.

(Bazar)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
543
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
572
Kustantaja
Kääntäjä
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä