Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kani nimeltä Jumala

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Hyvin kirjoitettu, puhutteleva tarina, jossa on rutkasti huumoria ja ripaus sadunomaisuutta. Jos pidit David Nichollsin brittihuumorista ja Anne B. Ragden reippaasta realismista, tämä on sinun kirjasi!

Miksi pahoja asioita tapahtuu hyville ihmisille? Tätä kysyy Sarah Winman hurmaavan erikoisessa ja ennalta- arvaamattomassa romaanissaan.

Kirja kertoo Elly-tytöstä ja hänen värikkäästä perheestään. Se alkaa 60- ja 70-lukujen Englannista ja kulkee sitten syyskuun 11. päivän iskujen kautta New Yorkiin ja sieltä majataloon Cornwalliin.

Ellyn lämminhenkisen mutta traagisen perheen jäsenillä on omat kipupisteensä: veli on homo, äiti masentunut, naapuri ahdistelee lapsia, lemmikkikani puhuu törkeyksiä ja isän sisko taitaa olla rakastunut äitiin. Kertojana on pieni Elly, jonka silmin nähtynä kauheudetkin muuttuvat komiikaksi. Aina on mahdollista aloittaa alusta, on romaanin lohdullinen sanoma.


Vapaalla oleva sairaanhoitaja auttoi minut maailmaan vanhempieni makuuhuoneessa arpajaisissa voitetun untuvapeitteen päällä. Nopean kahdenkymmenenkahden minuutin synnytyksen jälkeen pääni tuli näkyviin ja hoitaja käski ponnistamaan ja isäni käski ponnistamaan, ja niinpä äitini ponnisti ja minä pullahdin kevyesti tuohon tarunhohtoiseen vuoteen. Kun Pariisin kadut vallattiin. Kun Vietnamissa tehtiin Tet-hyökkäys. Kun Martin Luther King kuoli unelmansa puolesta.

Veli ja sisko.

Tarina lapsuudesta ja varttumisesta, ystävyydestä ja perheestä, rakkaudesta ja tragediasta ja kaikesta siltä väliltä.

Tarina uusista aluista.

(Tammi)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

333

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

324

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä