Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ankea alku

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Baudelairen sisarukset ovat älykkäitä ja viehättäviä, mutta äärimmäisen epäonnisia. 14-vuotias Violet on taitava keksimään ja rakentamaan kummallisia vehkeitä, 12-vuotias Klaus on älykäs ja on lukenut suuren osa vanhempiensa suuresta kirjastosta. Sunny on vielä vauva ja osaa puhua vasta muutaman sanan, mutta hän puree neljällä hampaallaan lujaa. Lasten vanhemmat kuolevat tulipalossa, jossa myös heidän kotinsa tuhoutuu ja lapset joutuvat kaukaisen sukulaisensa kreivi Olafin hoiviin. Paha kreivi Olof tekee julman suunnitelman naida alaikäinen Violet saadakseen siten lasten omaisuuden haltuunsa.
(Lastenkirjallisuusinstituutti)
Hyvä lukija,

valitettavasti minun täytyy kertoa sinulle, että käsissäsi on erittäin epämiellyttävä kirja. Se kertoo kolmen hyvin epäonnisen lapsen onnettoman tarinan. Vaikka Baudelairen sisarukset ovat miellyttäviä ja viisaita lapsia, heidän elämänsä on täynnä murhetta ja vaivaa. Onnettomuus hiipii heidän kintereillään jo ensimmäisillä sivuilla, kun lapset ovat rannalla ja kuulevat kauheat uutiset, ja epäonni vainoaa heitä siitä lähtien. Voisi jopa sanoa, että he vetävät onnettomuuksia puoleensa kuin magneetit.

Yksistään tämän lyhyen kirjan aikana lapset joutuvat tekemisiin ahneen ja inhottavan roiston, kutittavien vaatteiden, tuhoisan tulipalon, heidän omaisuutensa menoksi kehitetyn juonen ja kylmän kaurapuuron kanssa.

Minun ikävä velvollisuuteni on kirjoittaa muistiin nämä surulliset tarinat, mutta ainahan voit laskea tämän kirjan käsistäsi ja etsiä jotain iloisempaa luettavaa, jos sellainen sattuu miellyttämään sinua enemmän.

Kunnioittaen,

Lemony Snicket


(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
170
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
174
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä