Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viisikko ja salakuljettajat

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Viisikko viettää pääsiäislomaa poikien koulutoverin Pikin jännittävässä kotitalossa. Talon kuuro palvelija herättää lasten huomion.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Salakuljettajien luodolla on tekeillä jotain omituista...

Paulin kotitalo vaurioituu myrskyssä heti pääsiäisloman aluksi, eikä siellä voi asua korjaustöiden aikana. Niinpä Viisikko lähetetään lomanviettoon Leon ja Dickin hauskan koulukaverin, Piki Lenoirin luo. Salakuljettajien luodoksi kutsuttu synkkä talo kohoaa jyrkän kukkulan laella, ja serkukset tutkivat innoissaan niin vanhan rakennusken sokkeloita kuin kukkulan uumenissa risteileviä käytäviä ja luolia. Timiä joudutaan piilottelemaan, sillä talon isäntä ei voi sietää koiria. Mutta pian uskollisen koiran tarpeellisuus huomataan. Talossa on näet paljon outoa, ennen muuta miespalvelija Block, joka käyttäytyy kerta kaikkiaan epäilyttävästi. Eräänä yönä Piki herää kummallisiin ääniin, ja eipä aikaakaan, niin seikkailu on täydessä vauhdissa.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
168
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
128
Ensimmäinen julkaisu
kyllä