Kotiin

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helmi Kekkosen novellit ovat kuin hiljaista surumielistä musiikkia, silti lohduttavaa. Vaikka kaikkien tarinoiden perusvire on yksinäisyys ja erillisyys, tarinoiden henkilöt ovat vahvoja, sillä vain vahvat uskaltavat olla heikkoja. He kestävät tai oppivat kestämään yksinäisyyttä. He kärsivät surua dementoituvasta äidistä, lapsettomuudesta, kuolleesta puolisosta, parisuhteen väljähtymisestä, mielen järkkymisestä. Silti ensimmäisen novellin lohduttomuus muuttuu viimeisen novellin toiveikkuudeksi. Jotkut novelleista liittyvät toisiinsa.

Elämän alun ja lopun väliin mahtuu paljon hyvää ja pahaa - ja sitä kutsutaan elämäksi. Seesteisenä hetkenä kannattaa pysähtyä hetkeksi ja tuntea kiitollisuutta kaikesta koetusta ja selviämisestä. Sen ajatuksen nämä novellit minussa herättivät.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Kotiin sisältää yhdeksän novellia, joiden tarinat kietoutuvat hienovaraisesti toisiinsa. Ne ovat kertomuksia halusta ja kaipuusta, pyynnöstä ja anteeksiannosta, ihmisen pyrkimyksestä löytää jotain kokonaista, käsin kosketeltavaa ja kaunista. Toistensa edessä henkilöt joutuvat kohtaamaan myös itsensä ja ottamaan vastuun omista valinnoistaan.

Novellit sijoittuvat nimettömiin kaupunkeihin, meren äärelle ja hiljaisiin huoneisiin. Ne kuvaavat niitä hetkiä, jolloin ihmiset kulkevat toistensa ohi toisiaan kuitenkin koskettaen.

Rakkaus, rakkaudettomuus ja muistamisen taakka jättävät jokaiseen henkilöön oman jälkensä. Novelleita yhdistää myös kirjoittajan runollinen, viipyilevä tyyli.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kustantaja

Kieli