Nurmikumpu, Pasi

Kirjailijan muu nimi

Nurmikumpu, Juhani
Nurmikumpu, Pasi Juhani

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Maakunta-alue

Teokset

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Tyyppi

runokokoelmat

Kirjailijan omat sanat

Pasi Juhani Nurmikumpu kirjoittaa, valokuvaa, musisoi ja maalaa. Kirjoittajakyvyt nousivat pintaan lukioaikana, kun opetus oli kuivaa ja tyhjää tilaa vihkoissa ja kirjoissa oli paljon. Tyylisuunta oli silloin ja on vieläkin underground-surrealistinen. Vuonna 1987 ilmestyi ensimmäinen omakustanne: Rooten Tuubi. Se sisälsi tarinoita, runoja sekä sarjakuvia itseltäni ja ystäviltäni. Lehteä ilmestyi 4 kpl: 1/vuosi. Lehti jatkoi Tuokio Kuvia-nimisenä linjan hieman muututtua.

Pääteoksina pidän runoteosta Johdonmukainen sisätila ja antologiaa Kadut päättyvät jokeen, jossa olen mukana. Runoteoksen pääteema on kamppailu elämästä ja kuolemasta. Siinä elämä voittaa vain hetkittäin; kuolema siis lopulta. Antologiassa on Lapin läänin tasokasta lyriikkaa.

Elämäkertatietoa

Pasi Juhani Nurmikumpu, s. 04.01.1966 Pori. Nykyinen asuinpaikka Tornio. Ammatti: esteetikko. Kirjoittanut nimellä Pasi Nurmikumpu ja Juhani Nurmikumpu.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Mukana julkaisuissa:

* Kadut pättyvät jokeen, Ryhmä Ritinä 1997.
* Lapillinen. 2/2001. Julkaisu 11. Lapin kirjallisuusseura 2001. Ilotulitusnauru kuolemalle (eli tutkielma kirjoittajan ahdingosta) / Nurmikumpu, Pasi.
* Lapillinen. 2/2002. Julkaisu 13. Lapin kirjallisuusseura, 2002. Ilotulitusnauru kuolemalle : osa 2 / Nurmikumpu, Pasi.