Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Valmismatka

Tyyppi
novellit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Valmismatka - kirjasta Talvituristi - kuvaa kuuden auton kolonnan kafkamaista matkaa kohti tuntematonta koko ajan kiristyvässä pakkasessa. Tarkkakielinen kertomus lyö kipinää ja kasvaa kuolemantanssin allegoriaksi.
Valmismatka On kirpeä pakkasaamu eräässä etelän kaupungissa. Torin laidassa odottavat autot sovitulla paikalla. Tulee muutama matkustaja, sitten autot lähtevät liikkeelle ja suuntaavat kulkunsa pohjoiselle tiensä. Merkillinen ’valmismatka’ halki Suomen on alkanut. Kuusi autoa kolonnassa ajaa läpi kylien ja erämaiden, läpi yön ja kiristyvän pakkasen. Autoja ohjaavat heltymättömät nahkatakkiset kuljettajat, joita matkustajat katsovat vain takaapäin. Joskus kolonna pysähtyy ottaakseen mukaan sovitulla paikalla odottavan matkustajan. Aina lähtö ei ole helppo, mutta salaperäisellä matkanjohtajalla on selittämätön kyky saada vastahakoisetkin asiakkaansa uskomaan, että tämä matka on heille ainoa mahdollinen. Autot täyttyvät ja pakkanen kiristyy. Ollaan jo kaukana pohjoisessa. Tienvarresta löytyvät papin vaatteet… Tämän ankean kiehtova matka on lukijalle koko ajan selittämättömän läheinen, ja hän löytää paljon sen vertauskuvallisesta sisällöstä. Vaikka jo aavistaakin päämäärän, hän kuitenkin viimeiselle sivulla saakka kysyy: minne he ovat matkalla?
(takakansitekstistä)
Aiheet ja teemat
Tapahtuma-aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Osana julkaisua
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika