Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ella ja seitsemän törppöä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ellan luokalle tulee uusi oppilas, Paavo. Ihan mukavaa, mutta Paavo on kova poika kilpailemaan, hänellä on kaikkea vähän enemmän kuin muilla. Paavo väittää, että hänellä on monta isää, ja Tuukka on sitä mieltä, että Paavolla ei ole isää ollenkaan.
Asiahan on tarkistettava. Lähdetään suurkaupungin vilinään etsimään Paavon isää. Etsintäretken tekee vähän raskaammaksi se, että Paavo eksyy heti matkan alussa ja koko päivä metsästetään Paavoa ja Paavon isää.

Ellan ja luokkakavereiden retket eivät ole yksitoikkoisia nytkään. Tapahtuu paljon ja yllättävää: lapset joutuvat muotinäytökseen, keksivät uuden kansallislaulun, syövät opettajan spagettiannoksen ja valtaavat televisioaseman. Mutta löytääkö Paavo luokkakaverinsa ja löytyykö Paavon isä?

(Marjatta Yamamoto/ Sanojen aika)

- - -

Minä olen Ella. Olen aina vaan toisella luokalla. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä meillä on tosi mukava luokka ja mukava opettaja. Tai oli ennen kuin Paavo tuli. Paavo on nimittäin aika kova kilpailemaan. Hänellä on enemmän läksyjä, painavampi koululaukku ja useampia isiä kuin kenelläkään meistä. Tuukka tosin on varma, että Paavo vain huijaa. Siksi he löivät karmean vedon, jonka seurauksena Paavo joutui pulaan ja meidän oli pelastettava hänet.

Suosikkisarjan kahdennessatoista kirjassa Ella ja kaverit seikkailevat suurkaupungissa. He vierailevat muotinäytöksessä, eksyvät, löytyvät, naamioituvat, hajaantuvat, keksivät uuden kansallislaulun, joutuvat pulaan, pelastuvat, syövät opettajan spagetit ja lopuksi he tietysti valtaavat televisioaseman. Ihan tavallinen lauantaipäivä siis.

- Minä voitin, Paavo riemuitsi, kun me jälleen kerran laahustimme hänen luokseen.
- Ei elämä ole kilpailu, Tuukka tuhahti.
- Tänään oli pitkä päivä, huokasi Hanna.
- Minun päiväni oli paljon pidempi, huokasi Paavo.
- Minun koululaukkuni painaa kamalasti, valitti Tiina.
- Minun laukkuni painaa niin kamalasti, että se piti tuoda kouluun traktorilla, valitti Paavo.
- Opettaja antoi ihan liikaa läksyjä. Äiti ei millään ehdi tehdä näitä kaikkia, marisi Samppa.
- Minun opettajani antoi niin paljon liikaa läksyjä, että äidin on vuokrattava teollisuushalli ja palkattava työntekijöitä niitä varten, Paavo marisi.
- Sinulla on sama opettaja kuin meillä muilla, huomautti Tuukka.
- Minun opettajani on niin sama, että kaikki luulevat häntä kaksosiksi, huomautti Paavo.

(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

141

Kustantaja

Sarjamerkintä