Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Jutut

Tyyppi
vitsit ja kaskut
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Karjaan Suomenkielisen Kansalaisopiston piirissä heräsi 1993 lopulla ajatus siitä, että alueen suomenkilisten keskuudessa on suurella varmuudella paljon kansan suussa kulkevaa tarinaa, kaskua ja juttua mielenkiintoisista niin hauskoista kuin surullisistakin tapahtumista ja sattumuksista. Kansalaisopisto katsoi, että kotiseututkimuksen kannalta niistä mahdollisimman moni tulisi kirjata muistiin.---

Kielivähemmistöllä on aina tietty näkökulmansa ja perustelunsa oman identiteettinsä ylläpitämiseen. Tarinat kertovat suomenkieleisten tunnoista kaukana tsaarivallan aikana; paikallisista tavoista, rautateistä ja rautatieläisistä, naapurikunnan tehtaan ahertajista, joskus niin hankalasti ja kaskukylläisestä kunnallisesta päätöksenteosta, suomenkilisten vaivalla vaalimastaan koulutoimesta ja yksityisten ihmisten kokemuksista ja usein hullunkurisistakin kommelluksista.
---(esipuhe)
Sisältö: Suomenkielisten taustoja, Rautatieläiselämä, Tehtaan ahertajia Karjaan naapurissa, Mies Karjaan rakentajana, Rikas kaksikielisyys, Arkisia sattumuksia.

Kertojat:
Pentti Autero, Keijo Hummelin, Ulla Hummelin, Berit Huttunen, Ensio Huttunen, Arvo Hyytiä, Erkki Lempinen, Leena Lempinen, Arvo Lundström, Mikko Luukkonen, Lauri Palonen, Elli Kaarina Pohjola, Erkki Tabermann, Waldemar Heinström, Leo Hurmerinta, Aulis Kumenius, Lars Larsson, Maija-Liisa Mustonen, Margareta Raja.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
arkielämää Karjaalla ennen ja jälkeen Porkkalan "tunnelijunia ja Rautakaartia" lähinnä 1870-1970 vaiheilla
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
117