Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kirkuvan kallon arvoitus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Etsivätoimisto Mustan koiran kolmas tapaus alkaa Pariisissa. Deborah, Sisko, Veli ja Osku ovat kesävieraana Renèn luona. Deborah löytää katukirpputorilta hienon pääkalloriipuksen, joka kuitenkin varastetaan ennen kuin he pääsevät pitkälle.

Pääkalloriipus tuntuu kiinnostavalta. Aivan kuin se olisi arvokkaampi kuin sen hinta, 20 euroa, antaa ymmärtää. Ja kun se varastetaan heti, siihen täytyy liittyä jotain kummallista.

Etsivätoimisto Musta koira on saanut tehtävän. Renè toimii tulkkausapuna ja liittyy etsivätoimistoon. Tehtävä vie nuoret muun muassa maan alle viemäriverkostoa pitkin. Mutta selviääkö kirkuvan kallon arvoitus?

(Arjamaaria/Okariino)

- - -

Etsivätoimisto Mustan Koiran jäsenet Osku, Veli, Deborah ja Sisko seikkailevat pitkin ja poikin Pariisia. Etsivänelikko saa vahvistuksekseen Renén, jonka vieraana he Pariisissa ovat. Kirkuvan kallon arvoituksen ratkominen alkaa, kun Deborah ostaa itselleen kirpputorilta hienon pääkallokorun yllättävän edulliseen hintaan. Koru kuitenkin päätyy heti varkaiden käsiin. Mustan Koiran jäsenet koettavat saada varkaan kiinni ja he päätyvät suuremman koruvarkauden jäljille.

Nuoret pääsevät seikkailemaan varkaiden jäljillä ympäri Pariisia, aina jännittäviä maanalaisia katakombeja myöten. Kuinka varkaat saadaan kiikkiin? Mikä oikeastaan on kirkuva kallo? Näihin kysymyksiin saat vastauksen kulkemalla vauhdikkaan matkan Etsivätoimisto Mustan Koiran kanssa.

(Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

201