Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Prätkäjengin kosto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

11-vuotias Julian kaatuu potkulaudalla ja satuttaa itsensä. Ympärille kerääntyy luokkakavereita ja Amanda pitää Juliania kädestä kunnes ambulanssi tulee. Julian ja Amanda alkavat seurustella ja Julian kertoo Amandalle Jimistä. Kun he käyvät Jimin vanhalla asunnolla, Julian löytää portaikosta rotanraadon. Hän ymmärtää heti, että Jim on vaarassa, mutta kukaan aikuinen ei usko häntä - eikä Amandastakaa ole enää apua. Kaverinsa Micaelin avulla hän karkaa junalla Jimin luo Göteborgiin, mutta eivät asiat eivät sielläkään mene helposti. Heti yöllä Julian yritetään ryöstää kun hän etsii Jimin asuntoa, sitten hän kuulee että Jim on alkanut seurustella ja lisäksi tyhmän Cillan kanssa... Ennen kuin Juliania uskotaan, Jim on päästä hengestään, mutta sen jälkeen tapahtumat saavat vihdoin myönteisemmän käänteen.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

11-vuotiaan Julianin ystävä, entinen moottoripyöräjengiläinen Jim, elää uudessa kaupungissa uuden henkilöllisyyden turvin. Mutta onko hän sittenkään turvassa jengikavereiltaan?

Julian huolestuu Jimin turvallisuudesta nähtyään moottoripyöräjengiläisten hiippailevan Jimin entisen kodin lähistöllä. Edes poliisi-isä ei ota Julianin epäilyksiä vakavasti.

Niinpä pojan on matkustettava yksin Göteborgiin varmistamaan, että Jimillä on kaikki kunnossa.

Ruotsalaisen Laura Trenterin vauhdikkaita dekkareita on käännetty useille kielille ja sarjan avanneesta Prätkäjengin jäljillä -kirjasta tehty televisiosarja on nähty myös Suomessa.

(Otava)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

143

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

155

Kustantaja

Kieli