Eelis mökillä

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eeliksen vesirokko on parantunut ja perhe pääsee matkustamaan kesämökille monien kassien ja nyssyköiden kanssa. Talven aikana hiiret ovat vallanneet mökin, joten ensimmäisenä on vuorossa suursiivous. Kun Iiris-serkun perhe saapuu mökille, voi kesänvietto alkaa kunnolla, onhan Iiris Eeliksen paras kesäkaveri.

Mökillä voi tehdä kaikkea mukavaa, onkia, uida, paistaa makkaraa, käydä lavatansseissa eivätkä iloiset ja äänekkäät yllätysvieraat haittaa lainkaan. Marttisen iloinen kesämökkielämän kuvaus ja Anne Peltolan hauska ja vauhdikas kuvitus tarjoavat mukavan matkan Eeliksen ja Iiriksen kesämökille.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

- - -

Eelis-pojan perhe on lähdössä mökille. Eteisessä Eelistä odottavat tuliterät kumisaappaat, ja mukaan pakataan monta laatikollista tarpeellista tavaraa. Talven aikana hiiret ovat vallanneet mökin. Ruusupensaat ovat kasvaneet Eelistä isommiksi. Mökki siivotaan asuttavaan kuntoon, ja samassa pihaan ilmestyy myös Iiris-serkku vanhempineen. Alkaa kesäinen hauskanpito!

Eeliksen ja Iiriksen mökkikesään mahtuu onkimista ja uimista, tikanheittoa, pyöräilyä ja jäätelön nauttimista Pakarisen baarissa. Kun ruoka loppuu, käydään kauppa-autolla. Ja kun sukulaiset tulevat yllätysvierailulle, ranta alkaa muistuttaa Ranskan Rivieraa. Aikuiset kinastelevat oikeaoppisesta makkaranpaistosta, mutta lapset eivät tuhlaa aikaa riitelyyn. Välillä sataa päiväkausia, ja silloin Eelis ja Iiris leikkivät mökin vintillä ja keksivät Ei-kerhon. Kun sade lakkaa, he heittävät vanhat patjat pihamaalle ja hyppivät niille ikkunalaudalta. Siitä leikistä innostuvat aikuisetkin. Jos tänä kesänä on hauskempaa kuin viime kesänä, mahtaako ensi kesänä olla vielä hauskempaa?

(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

34

Kustantaja