Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pelon kasvot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kirjailija Edgar Allan Poe (1809-49) ja arvostettu kirjallisuustoimittaja Rufus Griswold (1812-57) tutustuivat toisiinsa 1941, jolloin Poe ei ole vielä tehnyt suurta läpimurtoaan Yhdysvaltain kirjallisella kentällä. Heidän välilleen syntyy mutkikas ammatillinen ja henkilökohtainen suhde, johon kateus ja pakkomielteet lyövät leimansa.

Poe pyrkii hyötymään tuttavuudesta, mutta joutuu pettymään odotuksissaan. Griswold kyllä ihailee Poen kirjallista lahjakkuutta, mutta pitää hänen teoksiaan moraalittomina. Hän näkee itsensä Jumalan lähettiläänä, jonka tehtävä on tuhota Poen maine ja ura.

Samaan aikaan alkaa tapahtua kammottavia rikoksia, jotka muistuttavat Poen teosten veritekoja. Mies, joka on kalpea kuin kuolema, kulkee Poen kannoilla Philadelphiassa, New Yorkissa ja Baltimoressa. Hän haluaa näyttää maailmalle, mitä pelko on.

Teos on omaperäinen historiallinen romaani, jossa elämäkerralliset ainekset yhdistyvät fiktiiviseen kertomukseen. Se herättää eloon 1800-luvun ilmapiirin ja on samalla Poen hengessä kirjoitettu jännityskertomus. (Teoksen esittelytekstistä).

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

385

Kustantaja