Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Salaiset aikamatkat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ada ja Mertsi elävät vuonna 2068 Hiidenjärven Elämyspuistossa. Eräänä päivänä sisarukset löytävät romuvarastosta pelikoneen, jonka avulla voi tehdä aikamatkoja. He pääsevät kurkistamaan eri vuosituhansille, tapaavat paimentytön 1800-luvulta ja Villen nykyajasta. Mutta mikä kaikki onkaan totta ja mkä tarua Adan ja Mertsin maailmassa? (takakansi lyhentäen)

Aiheet ja teemat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Laite kiidätti hänet suoraan ylös taivaalle.
Ville rauhoittui, kun siivet kantoivat häntä tasaisesti. Kone tuntui todella pitävän itse kaikesta huolen, se väisteli myös automaattisesti vastaan tulevia rakettiliitäjiä, jotka hihkuivat hänelle tervehdyksiään.
Tuuli humisi hänen korvissaan ja siniset siivet avautuivat yhä suuremmiksi. Niiden kummassakin päässä oli koristeena oranssi pyörylä ja hän tunsi itsensä kirjavasiipiseksi perhoseksi roikkuessaan valjaissa siinä keskellä.
Hän lensi sillan yli ja takaisin, ja olisi varmasti törmännyt maisemapalloon, ellei liidin olisi korjannut hänen ohjaustaan. Hän liiteli Kiihtelyssaarten ylle, ylitti sitten hotelli Tähtitaivaan ja huomasi, ettei liidin suostunut lentämään valvomoalueen yli niin kuin vanha mies oli sanonutkin.
Hän liiti kauemmas oli kohta metsän yllä. Puiden keskellä näkyi moottorikelkoilla ja jalan kulkevia seurueita. Hän näki joen, joka virtasi vapaana talvesta huolimatta ja kuljetti mukanaan punaista venettä matkustajineen. Vielä etäämpänä kuusten keskellä kohosi vaaleanpunainen, kolmitorninen linna.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

227

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

291

Kustantaja

Sarjamerkintä