Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alex Rider & luurankosaari

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Wimbledonin maailmankuulut tenniskilpailut ovat alkamassa, ja Alex on pyydetty mukaan pallopojaksi. Kun Alex paljastaa kisoihin liittyvän huumeskandaalin, siirretään hänet nopeasti kohun tieltä pois.

Salainen palvelu ei kuitenkaan ole epäitsekäs, vaan sillä on taka-ajatuksia mielessään… Pienellä kuubalaisella saarella on jo kauan asustellut epäilyttävä kenraali Sarov - venäläinen fanaatikko, jonka toimista on lähes mahdotonta saada tietoa. Yhdysvaltojen Keskustiedustelupalvelu on menettänyt jo useamman agentin, jotka ovat ”kadonneet” Luurankosaarelle, ja nyt he ovat päättäneet onnistua.

Alexista tehdään kahden CIA:n agentin valepoika, ja niin onnellinen perhe lähtee lomailemaan saarelle. Kenelläkään ei ole aavistustakaan, kuinka pitkälle Sarov on valmis menemään puolustaakseen maailmanlopun keksintöään…

(Reetta Saine / Sivupiiri)

- - -

Alex lähetetään Yhdysvaltoihin ja sieltä kahden CIA:n agentin kanssa Kuubaan, pahamaineiselle Cayo Esqueletolle, Luurankosaarelle. Siellä häntä odottaa venäläinen fanaatikko kenraali Sarov. - Alex Rideristä kertovan agenttisarjan kolmas osa.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Haita. Salamurhaajia. Ydinaseita. Teinivakooja Alex Rider on kovemman paikan edessä kuin koskaan.
Alex RiderTM sekaantuu Wimbledonin tenniskilpailujen aikana vaarallisiin salahankkeisiin, mistä syystä MI16 katsoo viisaammaksi lähettää pojan Yhdysvaltoihin - töihin, kuten Alexille sittemmin selviää. Englantilainen koulupoika saa työtovereikseen kaksi ylimielistä CIA:n agenttia, joiden vanavedessä hän rantautuu Kuubaan, pahamaineiselle Cayo Esqueletolle, Luurankosaarelle. Siellä häntä odottaa kenraali Alexei Sarov, kylmäverinen venäläinen fanaatikko, joka on päättänyt panna maailmanhistorian uusiksi. Alexilla on agenttiuransa vaarallisin vastustaja, joka hänen on lyötävä yksin, aseinaan vain kourallinen viattomia pikku keksintöjä. Ja koko ajan kello tikittää ja maailman kohtalonhetki lähenee?

(Karisto)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

286

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

311

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä