Milja ja naapurit

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Milja asuu rivitalossa. Useimmiten rivitalojen asukkailla on yhteinen kukkapenkki ja he hoitavat lumityöt vuorotellen. Naapurit kutsutaan siivouspäivänä kahville tai teelle. Miljan kotitalossa kaikki on toisin.

Talossa on neljä asuntoa. Ensimmäisessä asuvat Milja ja hänen vanhempansa, toisessa neiti Aaltonen, kolmannessa Mannisen setä ja neljännessä Joonas, joka on kirjastonhoitaja. He eivät edes tervehdi toisiaan, vaikka ovat vuosikausia asuneet samassa talossa. Mutta eräänä päivänä tapahtuu jotakin, minkä jälkeen naapurit näkevät toisensa aivan uudella tavalla...

Annika Sandelin on suomenruotsalainen kirjailija, joka asuu Helsingissä ja työskentelee kirjastonhoitajana. Milja ja naapurit on hänen ensimmäinen lastenkirjansa. Linda Bondestam on saanut kiitosta useista kuvittamistaan lastenkirjoista, mm. Mikaela Sundströminkirjoittamasta teoksesta Linnea ja Äiti Enkeli.
(BTJ)
Miljan kotitalossa ei tehdä yhdessä lumitöitä eikä hoideta yhteistä kukkapenkkiä. Milja on rivitalon ainoa lapsi ja hän haluaisi joskus käydä naapuriensa luona kylässä. Mutta naapurit ovat kiukkuisia eivätkä halua edes tervehtiä toisiaan. Kemikaliossa työskentelevä neiti Aaltonen ei pidä Miljan hyppynaruhyppelystä eikä herra Mannisen haukkuvasta koiran. Herra Manninen puolestaan ei ymmärrä neidin pölynimurointia eikä kirjastonhoitaja Joonaksen epävireistä saksofonin soittoa.

Eräänä talvisena lauantaina tapahtuu jotain, joka saa seinänaapurit vieläkin läheisemmiksi naapureiksi vastoin heidän tahtoaan. Voikohan leivoksilla olla lepyttävä ja yhdistävä vaikutus? Entä naurulla?

Linda Bondestamin riehakas kuvitus tavoittaa hyvin naapurien nyrpeät ilmeet ja tapahtumien kieputuksen.

- Tuija Lassila (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

43

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

43

Kustantaja