Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Monte-Criston kreivi

Kokoteksti
Linkki vie kokotekstiin Kirjasammon ulkopuolelle.
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Monte-Criston kreivi on niitä maailmankirjallisuuden teoksia, jotka jatkuvasti pysyvät suosiossa. Sen tekijän Alexandre Dumas’n väsymätön mielikuvitus, hänen ehtymättömän vilkas kerrontansa ja nokkelaälyisyytensä ovat ansioita, jotka tehoavat yhä vastustamattomasti kaikkiin ikäluokkiin.

Siksi ei olekaan ihme, että romaani – huolimatta lähes 140 ikävuodestaan – on säilyttänyt asemansa hyvän seikkailukirjallisuuden kärkipaikoilla sukupolvesta toiseen. Tämän kuolemattoman romaanin salaperäisen sankarin mielikuvitukselliset seikkailut ottavat lukijan kerta kaikkiaan valtoihinsa. Jokainen, joka kerran on ryhtynyt niitä seuraamaan, pysyy niiden lumoissa loppuun saakka.

(takakansiteksti 1982)

Nuori merimies Edmond Dantès on tuomittu neljäksitoista vuodeksi vankilaan maanpetturuudesta syytettynä. Vankilassa miehen pitää järjissään vain polttava halu oikaista kokemansa vääryys.Lopulta Dantès onnistuu karkaamaan vankilasta. Hän muuttaa nimensä Monte-Criston kreiviksi ja aloittaa kostotoimensa, tavoitteenaan voittaa takaisin myös rakastettunsa Mercedes. Mutta kosto ja Pariisin ylhäinen loisto ovatkin toinen vankila - lopullisen vapauden tuovat vasta anteeksianto ja koston välineistä luopuminen.
(BTJ)

Vaikuttava romaani vääryydestä ja oikeutetusta kostosta.

Edmond Dantés valmistautuu häihinsä naidakseen rakastettunsa Mercedeksen. Mutta hääpäivänään hänet vangitaan tekaistuin maankavallussyyttein ja lähetetään kärsimään elinkautista tuomiota pahamaineiselle Ifin vankilasaarelle. Vankilassa Edmond saa vihiä aarteesta, joka odottaa löytäjäänsä karulla Monte-Criston saarella. Neljäntoista vankilavuoden jälkeen Edmond onnistuu pakenemaan uhmaten myrskyävää merta, joka ympäröi vankilasaarta. Hän pestautuu salakuljettajaksi, hankkiutuu Monte-Criston saarelle, löytää satumaisen aarteen ja palaa takaisin yhteiskuntaan. Uuden asemansa turvin, rikkaana ja salaperäisenä Monte-Criston kreivinä, hän ryhtyy punomaan taidokasta verkkoa kostaakseen väärintekijöilleen ja löytääkseen uudelleen rakkaan Mercedeksensä.

Monte-Criston kreivi on Alexandre Dumas'n klassinen seikkailuromaani, jossa ihmismielen kartoittamattomat polut yhdistyvät Napoleonin ajan jälkeisiin historiallisiin kulisseihin.

(takakansiteksti v. 2002 painoksesta)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Kääntäjä
Lisätietoja
Ensimmäinen painos tästä suomennoksesta ilmestynyt 8:ssa eri osassa.
Ilmestymisaika
Sivumäärä
814
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
689
Ilmestymisaika
Sivumäärä
367
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Kääntäjä
Lisätietoja
Lukuisia eri käännöksiä ja laitoksia.
Ilmestymisaika
Sivumäärä
711
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
316
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Kustantaja
Lisätietoja
12 osassa.