Aivopähkinä

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tarkastaja Havank, paremmin tunnettu nimellä Varjo, etsii kadonneita asiakirjoja, jotka todistavat Germanian vallankaapaussuunnitelmista Austriassa. Monen muun tavoin hän matkaa Rantamalaan, Vierimeren rannikolle. Vakoojat, kaksoisagentit, journalistit ja seikkailijat ovat kukin omista syistään tavoittelemassa tätä raskauttavaa todistusaineistoa.

Peli on armotonta, ja Varjo joutuu pian murhan todistajaksi. Hänen on pistettävä kaikki fyysiset ja verbaaliset taitonsa peliin vyyhden selvittämiseksi.

Taiteilijanimeä Danier käyttävä Daan Jippes on sovittanut edesmenneen maanmiehensä H. F. van der Kallenin 30-luvun lopussa ilmestyneen dekkarin sarjakuvaksi. Hän on nimennyt päähenkilö Charles C. M. Carlierin uudestaan Havankiksi - hahmon luojan mukaan - ja siirtänyt vuoden 1938 Anschlussiin viittaavat tapahtumat kuvitteelliselle 50-luvulle.

Ankantekijänä tunnettu Jippes on Havankia piirtäessään halunnut tehdä kunniaa 50-luvun belgialaiselle sarjakuvalle, etenkin Franquinin Pikolle ja Fantasiolle. Albumi sisältää väkivaltaisia kohtauksia, joten sitä ei suositella pikkulapsille.

(Apollo-kustannus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Ilmestymisaika

Sivumäärä

48

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä